Fetiţa ucisă de bona schizofrenică a fost înmormântată în regiunea Orlov

Fetiţa de patru ani, decapitată de bona schizofrenică, a fost înmormântată în regiunea Orlov, locul de baştină al tatălui copilului. La procesiune au participat doar rudele şi apropiaţii familiei, locul şi timpul fiind ţinut în secret de presă.

Înainte de aceasta, oamenii de bună credinţă din Moscova au strâns circa 5 milioane de ruble pentru a ajuta familia îndurerată. Părinţii fetiţei au spus că o parte din bani îi vor dona altor copii bolnavi.

Potrivit presei de la Moscova, după tragedia din 29 februarie, părinţii au primit suportul psihologilor, situaţia complicându-se din cauză că legiştii ruşi au permis abia ieri înhumarea copilei.

Între timp, bona care a decapitat o fetiţă a fost plasată în arest preventiv până la 29 aprilie. Înainte de începutul audierii la Tribunalul Presnenski, bona originară din Uzbekistan a recunoscut că a comis oribila crimă.

Întrebată de jurnalişti dacă îşi recunoaşte vina pentru uciderea micuţei Nastia, Gulcehra Bobokulova s-a oprit şi a răspuns: „Da“, după care s-a îndreptat către sala de judecată. „Allah mi-a ordonat să fac asta“, a continuat ea.

În timpul audierii, femeia zâmbea şi ridica mâinile către jurnalişti în semn de salut. Justiția a deschis o anchetă pentru ‘uciderea unui copil’,

Potrivit agenţiei ruse Tass, care citează o sursă apropiată dosarului, bona era într-o stare de tulburare psihică acută în momentul comiterii crimei. De fapt, în ţara sa de origine, Gulcehra Bobokulova, în vârstă de 38 de ani, era ţinută sub supraveghere din cauza tulburărilor sale psihice. Ea ar suferi de schizofrenie.

Gulcehra Bobokulova, rezidentă uzbecă, venită să muncească la Moscova, a fost arestată la 29 februarie de poliția rusă în apropiere de o stație de metrou din nord-estul capitalei în timp ce mergea cu capul tăiat al unei fetițe și se proclama drept ‘teroristă’.

Femeia „a aşteptat ca părinţii să plece cu unul dintre copii şi, din motive necunoscute, a omorât copilul, a dat foc apartamentului şi a fugit de la locul crimei“, a precizat Iulia Ivanova, o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Interne.

La rândul lor, medicii legişti au stabilit că fetiţa a fost ucisă prin strangulare, apoi decapitată cu un cuţit de bucătărie.

„Până în prezent, nu a fost stabilită (existența) unor presupuși complici sau persoane care ar fi împins-o să comită această crimă”, au declarat anchetatorii.

Bona a fost supusă deja unui examen psihiatric. Nu este exclus ca ea să fi acționat ‘sub influența unor substanțe psihotrope sau droguri’, au mai spus aceștia, fără alte precizări.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.