Sechestru pe una dintre cele mai mari fabrici de îngheţată din Moldova

Unul dintre cei mai mari producători de îngheţată din Republica Moldova, compania Drancor SRL, proprietara fabricii de îngheţată cu acelaşi nume din Chişinău a iniţiat un proces de insolvenţă prin procedură accelerată de restructurare, scrie www.mold-street.com.

Potrivit unei decizii a Curţii de Apel, procedura accelerată de restructurare (prin care debitorul, după o perioadă de observaţie, intră direct în procedură de restructurare) a fost iniţiată la cererea administratorului Ion Drangoi.

Motivele unei astfel de acţiuni nu sunt specificate, dar la mijloc ar putea fi problemele financiare cu care se confruntă compania şi omul de afaceri Vasile Drangoi, proprietarul. În scopul prevenirii modificării structurii bunurilor Drancor, instanţa a decis să pună interdicţie pe înstrăinarea bunurilor de către debitor, adică Drancor.

La fel a pus sechestru pe toate bunurile şi corespondenţa comercială a întreprinderii.

Totodată, Curtea de Apel a obligat administratorul provizoriu Grigore Hanganu să notifice toţi creditorii menţionată în lista depusă de debitor despre intentarea procedurii accelerate de restructurare.

De notat că potrivit specialiştilor restructurarea accelerată poate fi aplicată “întreprinderii aflate în dificultate financiară”, care este definită de lege ca întreprindere al cărei potenţial de viabilitate managerială şi economică se află într-o dinamică descrescătoare, dar al cărei titular execută sau este capabil să execute obligaţiile exigibile.

Fabrica Drancor a împlinit în mai 2015, 20 de ani de existenţă şi este proprietatea milionarului Vasile Drangoi, Preşedintele Partidului Romilor din Republica Moldova.

Potrivit datelor de pa pagina web în gama de producţie a întreprinderii Drancor se numără peste 60 de tipuri de îngheţată, produse într-un volum total de 450 tone lunar. De asemenea, întreprinderea mai produce pizză îngheţată, unt, dulciuri etc.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.