13:53:09 29.03.2024
Stiri

Povești de dragoste // Tata spune că-l omoară ca să-și scape fiica de „năpastă”

Reportaj 06.03.2016 17:40 Vizualizări1628 Autor: Ziarul National


Povești de dragoste // Tata spune că-l omoară ca să-și scape fiica de „năpastă” foto simbol

Creștea răsfățată, însă nu și în privința învățăturii, aici mâna mamei a fost de fier. Anii au trecut, Diana a ajuns tânăr licențiat în relații internaționale. Părinții erau mândri de copilul lor. Dar știm că nimic nu poate fi perfect în astă lume.

Fata avea un iubit. Ruslan era dintr-o familie de comercianți. Era fără studii. Din astă pricină părinții nu-l doreau soț pentru Diana.

Timpul trecea, ea nu-și schimba opțiunea. În cele din urmă, mama fetei a zis: „Mai bine divorțată decât nemăritată”. Adică, lasă să se mărite, că dacă ceva, o dezmărităm noi. Parcă a prorocit.

După nuntă, au închiriat un apartament. Diana lucra într-un ONG, iar Ruslan nu avea un loc de muncă stabil – uneori zicea că-și ajută părinții, alteori că-și deschide o afacere pe cont propriu. Când a venit pe lume Mihăiță, Diana a lipsit doar o singură lună de la serviciu, încerca să se descurce cu toate. Salariul ei era unica sursă de venit în familie.

Într-un sfârșit, Ruslan a început să aducă bani cu buzunarele acasă. Spunea că roata s-a pornit, merge afacerea. A rugat-o pe Diana să ia un credit de la bancă. După alte câteva luni, a insistat să ia alt credit.

Când i-a cerut a treia oară, a mers la părinți să se sfătuiască. Simțea că ceva nu e bine cu Ruslan – azi aduce o sumă mare de bani, mâine o ia înapoi și parcă dispare pe gura lupului.

Tata s-a interesat și a aflat că ginerele lui este un șarlatan și un cartofor. A vrut s-o ia acasă, că nu de asta au crescut-o ca să-și bată el joc de ea. Însă Diana nu l-a crezut pe tata, voia să audă de la Ruslan ce fel de afaceri are și unde s-au dus banii luați de la bancă.

Ruslan a negat totul, a făcut o criză de nervi și a plecat. Femeia a rămas cu un copil minor în brațe, cu o groază de datorii la bancă și fără soț. Nu s-a speriat, se mira doar unde i-a fost capul. De ce nu a verificat unde mergeau banii luați din bancă, ce fel de afaceri are?...

Îi era milă și de copil. Micuțul era foarte atașat de tatăl său. Acesta a și fost asul din mâneca lui Ruslan – atașamentul copilului. Ca să vedeți la ce tertipuri recurgea: când termina banii, venea la ușă și se milogea ca să-l primească că-i duce dorul lui Mihăiță. Iar când câștiga la „loto”, se oprea la Virginia, soția unui tovarăș cartofor, care ispășea câțiva ani la Pruncul pentru niște hoțomănii. Așa a continuat câțiva ani. Nu o lăsa în pace acest „fiu risipitor” – venea, pleca; venea, pleca. Aflând unde stătea când lipsea de acasă, l-a alungat definitiv.

***

Când credea că l-a uitat, i-a ieșit iarăși în cale. Spunea că nu poate fără ea, că o iubește, că îi duce dorul. Până la urmă, a sedus-o. Nu i-a cerut bani, doar peste câteva zile a venit să împrumute o mie de lei... L-a dat afară.

La puțin timp și-a dat seama că este însărcinată și îi venea să urle.

Acum nu știe încotro s-o ia. Tata spune că-l omoară ca să-și scape fiica de această „năpastă”, mama plânge și o roagă să nu avorteze, că asta-i moarte de om, iar Dianei îi vine să-și ia lumea în cap... (Olesea B.)


P. S. Povestea ta poate fi aici. Dacă vrei să împărtășeșeti istoria ta de dragoste pe care ai trăit-o sau pe care o trăiești, dacă vrei să-ți deschizi sufletul și să dai frâu liber sentimentelor, o poți face expediind o scrisoare la redacția noastră la adresa: mun. Chișinău, str. A. Pușkin 22, Casa Presei, bri. 408 sau un mesaj lainfo@ziarulnational.md. Cele mai interesante povești vor fi premiate.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md