Evenimentul a fost aşteptat atât de vârstnici sau bolnavi, cât şi de tineri şi copii, care au asistat la slujba de sfinţire şi s-au rugat pentru sănătate şi bunăstare. Icoana Sfânta Treime Făcătoare de Minuni este reprezentată prin Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh fiind considerată o fereastră spre Dumnezeu. Acum câţiva ani, relicva a fost adusă la Mânăstirea Saharna de la o biserică din Rusia.

Pentru că este cunoscută ca fiind o icoană făcătoare de minuni, zeci de credincioşi au venit să înalţe rugăciuni. Această enoriaşă spune că a venit la biserică cu un dar, mai exact, ea a cumpărat un inel din aur, în semn de mulţumire pentru minunile săvârşite de sfânta icoană. Icoana Sfânta Treime făcătoare de minuni va rămâne în capitală până pe 13 martie. Astăzi, creştinii ortodocşi marchează Duminica Lăsatului sec de carne sau Duminica Înfricoşatei Judecăţi.

Este o zi în care ne pregătim pentru Săptămâna Albă, sau cum i se mai spune în popor, Săptămâna Brânzei. Postul Paştelui începe de pe 14 martie, iar în aceeaşi zi, la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului” din Chişinău va fi adus o părticică a Cinstitului Brâu al Maicii Domnului din Franţa.

În acest an, Paştele va fi sărbătorit pe întâi mai.