Ambasada Rusiei la Kiev, atacată cu petarde și fumigene!

Persoane necunoscute au atacat cu petarde şi fumigene Ambasada Rusiei din Ucraina. Acestea au vandalizat şi câteva maşini ale angajaţilor misiunii diplomatice din Kiev, scrie presa de la Moscova.

În total, la această acţiune au participat aproximativ 10 persoane îmbrăcate în negru, care ţineau în mâini fumigene. Acestea au aruncat fumigenele în interiorul misiunii diplomatice şi au vandalizat trei maşini ale personalului diplomatic, ce erau parcate în apropiere.

Atacul a fost comis în semn de protest faţă de situaţia Nadejdei Savcenko, care este întemniţată în Rusia şi care este acuzată de uciderea unor jurnalişti ruşi în estul Ucrainei.

Deputatul ucrainean Igor Lutsenko a difuzat imagini surprinse în noaptea de sâmbătă spre duminică şi i-a descris pe atacatori ca fiind „patrioţi“.

Poliţia a lansat o anchetă în acest caz, iar purtătorul de cuvânt al ambasadei ruse în Ucraina a declarat că misiunea diplomatică a trimis o notă de protest Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.