Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Azi, se desfăşoară festivalul „Mărțișor”…

Azi, se desfăşoară festivalul „Mărțișor” la Paris

Ambasada Moldovei de la Paris, împreună cu asociațiile moldovenești,organizează azi,6 martie, festivalul „Mărțișor”. Potrivit organizatorilor, evenimentul are drept scop să reunească diaspora din Franța sub semnul tradițiilor strămoșești, transmite IPN.

Invitata specială a festivalului este interpreta de muzică populară și specialistul principal al Centrului Național de Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial (CNCPPCI) de la Chișinău, Silvia Zagoreanu.

„În anul 2013, România, alături de Moldova, Bulgaria și Macedonia, au depus dosarul „Mărțișor” pe lista Patrimoniului Imaterial al Umanității UNESCO. Este îmbucurător faptul că moldovenii nu își uită rădăcinile. Oriunde s-ar afla, poartă cu ei tradițiile neamului, iar mărțișorul se înscrie cu siguranță printre simbolurile naționale”, a spus Silvia Zagoreanu, specialist principal CNCPPCI.

În cadrul festivalului, asociațiile moldovenești vor organiza expoziții de artizanat, iar creatori din România și Moldova vor organiza o defilare de modă cu simboluri și ornamente tradiționale.

Festivalul „Mărțișor” va avea loc în incinta teatrului „Le passage vers les Étoiles” din Paris. Biletul de intrare pentru adulți este de 15 euro, iar pentru copiii de până la 12 ani – 7 euro.