(FOTO) Primul model de telefon acuzat de sexism; A fost conceput un telefon pentru femei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reprezentantele sexului frumos doreau un telefon ce poate încăpea în buzunarele mici de la pantaloni şi în poşetele de mână. Noul dispozitiv scuteşte femeile de problema telefonului mobil mare, dpretunghiular şi neîncăpător în buzunarele mici de la pantaloni.

„Cyrcle” este un telefon rotund cu clapetă, produs de compania americană dToor. Reprezentanţii acesteia susţin că produsul lor este unul natural şi senzual” pentru femeia care e în pas cu moda. Tocmai din acest motiv, designerii au fost acuzaţi de sexism, pentru că se adresează în mod exclusiv femeilor, scrie descopera.ro.
telefon

Compania dToor, care a lansat ideea „Proiectării opusului telefonului de formă dreptunghiulară”, a fost fondată de o femeie care a lucrat ca biochimist pe submarine nucleare şi a condus cercetări despre SIDA.

„Forma dreptunghiulară nu serveşte nevoilor femeilor”, a declarat fondatoarea companiei, Christina Cyr.telefon-1

Telefonul, care ajunge să preia o formă rotundă când este închis, poate fi folosit cu uşurinţă de către femei, fără a fi necesar ca ele să scotocească prin poşetă în căutarea lui.

Invenţia a stârnit un adevărat val de nemulţumiri pe Twitter, fondatorii fiind acuzaţi de sexism. Aceştia, în schimb, au respins critica adusă, iar pe site Cyr a postat următorut text: „Sincer, nu am vrut să jignesc pe nimeni. Doream pur şi simplu un telefon care să încapă în buzunarele mele, care sunt mai mici decât ale soţului meu”.telefon-3


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...