10 alimente pe care nutriționiștii le consumă în fiecare zi; Emană sănătate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Varietatea este condimentul vieții și cheia către o dietă echilibrată. Astfel, există numeroase alimente bogate în vitamine și minerale pe care nu le integrăm întotdeauna în dietă, dar care se numără printre preferatele nutriționiștilor.

Potrivit jurnalul.ro, specialiștii în nutriție aleg să consume în fiecare zi:

Fistic
Două mâini de fistic au doar 160 de calorii! Fisticul abundă în grăsimi sănătoase, și are un gust incredibil. În plus, datorită faptului că trebuie decojit, mâncați mai încet, îi puteți savura gustul și vă săturați cu o cantitate mai mică.

Suc sau smoothie verde
Sucurile și smoothie-urile verzi sunt cea mai simplă și gustoasă manieră de a vă asigura necesarul de vitamine.

Cafea
Cafeaua este benefică pentru creier, piele, inimă și accelerează arderile.

Rucolla
Rucolla dă o aromă deosebită salatelor, este foarte sănătoasă și stimulează metabolismul.

Iaurt grecesc
Iaurtul grecesc fără grăsimi poate fi servit în orice combinație, dulce sau sărată. Este bogat în proteine și nutrienți, dar este sărac în calorii. Poate fi servit cu fructe sau poate înlocui maioneza din salate.

Unt de migdale
Untul de migdale are un gust minunat, este bogat în proteine și grăsimi monosaturate, transformând orice gustare într-o masă sățioasă. Este bogat în calorii și de aceea nu trebuie să consumați mai mult de o lingură.

Ciocolată
Ciocolata amăruie – 80-90% cacao, fără lapte – este delicioasă și poate fi consumată fără teama că riscați să vă îngrășați.

Salată
Salata nu mai are nevoie de nicio descriere. Preparată din frunze de salată, castraveți, roșii și ceapă roșie și, evident, fără dressing-uri, reprezintă cea mai bună alegere pentru cină.

Ouă
Ouăle pot fi consumate aproape în fiecare zi. Fierte sau sub formă de omletă fără ulei, asigură o cantitate generoasă de proteine și o senzație de sațietate pe termen lung.

Crucifere
Cruciferele precum varza de Bruxelles, conopida, broccoli și kale au un aport caloric scăzut, dar sunt mai bogate în proteine decât majoritatea legumelor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...