La judecătoria Orhei au avut loc ultimele dezbateri între procurori şi avocaţi, unde au fost înaintate pedepsele pentru fiecare acuzat în parte, iar la următoarea şedinţă, învinuiţii îşi vor spune ultima pledoarie. După această procedură, instanţa de judecată va pronunţa sentinţa.

Avocatul părţii vătămate spune că toate probele aduse până acum, dar şi mărturiile inculpaţilor, confirmă implicarea acestora în cazul omorului lui Alexei Veretco, iar pedeapsa pentru ei trebuie să fie maximă.

Avocatul părţii vătămate a cerut şapte ani de puşcărie pentru inculpatul Constantin Ţuţu. Procurorul a solicitat însă, şase ani de închisoare pentru acesta, iar la următoarea şedinţă, insistă ca toţi acuzaţii să fie arestaţi preventiv chiar în sala de judecată.

După proces, inculpatul Constantin Ţuţu a refuzat să facă declaraţii pentru presă.

Amintim că în aprilie 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o încăierare cu focuri de armă la care au participat 15 persoane, în urma căreia a murit Alexei Veretco de 42 de ani. Crima a avut loc lângă un restaurant din apropierea oraşului Orhei.

Ulterior, Judecătoria Centru din Chişinău a emis mandat de căutare pe numele a trei persoane implicate în altercaţie, inclusiv pe numele lui Ţuţu, care a fugit de la faţa locului, fiind cercetat pentru complicitate la omor.

După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi, inclusiv Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire pentru omor, fiind, în schimb, cercetaţi penal pentru huliganism. Procesul de judecată a început în 2013, iar în toamna anului trecut, biroul judecătorului de la Orhei, care examinează dosarul a fost incendiat. Magistratul presupunea atunci că cineva ar fi vrut să distrugă probele din dosarul morţii lui Alexei Veretco.

Versiunea finală a Serviciului Situaţii Excepţionale a fost incendiere intenţionată, fapt pentru care Inspectoratul de Poliţie Orhei a iniţiat o anchetă penală însă nu are deocamdată niciun suspect. Dacă va fi găsit vinovat, deputatul democrat Ţuţu riscă până la şapte ani de închisoare.