10:11:44 18.04.2024
Stiri

O statistică ÎNGRIJORĂTOARE arată cât timp acordăm smartphone-ului într-un an. Trebuie să renunţăm la acest obicei

Știri 05.03.2016 17:19 Vizualizări2047 Autor: Ziarul National


O statistică ÎNGRIJORĂTOARE arată cât timp acordăm smartphone-ului într-un an. Trebuie să renunţăm la acest obicei

Timpul petrecut zilnic pe smartphone ar fi de 119 minute, adică 28 de zile pe an, conform calculelor făcute de site-ul elitedaily.com, pe baza altor studii publicate şi a unui sondaj propriu. A sta cu smartphone-ul în mână de dimineaţa, imediat după trezire, până seara, chiar înainte de culcare, a devenit un obicei pentru multe persoane, scrie rador.ro.

Utilizatorii petrec ore întregi pe telefon pe reţelele de socializare, cu selfie-uri şi jocuri. Potrivit sursei, patru din cinci deţinători de smartphone-uri îşi utilizează aparatul în primul sfert de oră, după trezire. Pentru 80% dintre ei este chiar primul lucru din zi pe care îl fac. Mulţi iau chiar şi la toaletă telefonul, pentru a verifica reţelele de socializare şi a trimite mesaje.

La restaurant, în tren, autobuz, la coadă într-un magazin, telefonul mobil este un aliat pentru petrecerea timpului sau pentru alungarea singurătăţii, 60 de minute, pe parcursul zilei. Există persoane care se mai contectează pentru a vorbi cu prietenii sau a verifica reţelele de socializare şi înainte de culcare, acest lucru nefiindu-le străin nici copiilor sub 12 ani.

Site-ul menţionat a mai calculat şi timpul necesar pentru un selfie perfect: de nouă ori pe săptămână câte şapte minute. Tinerii îşi fac de obicei nouă selfie-uri într-o săptămână. Pierderea timpului pe smartphone este fără îndoială o problemă. Un lucru de care utilizatorii nu îşi dau seama este că timpul petrecut îndeosebi pe reţelele de socializare oferă o sumedenie de date despre ceea ce fac pe parcursul zilei, chiar atunci când nu postează nimic.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md