Declaraţiile aparţin liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi au fost făcute în cadrul unui interviu pentru portalul Enews.md.

„În prezent avem o stare de criză la scară largă a elitei conducătoare a ţării. Problema nu constă în faptul că aceasta nu este în măsură să răspundă în mod eficient nemulţumirii populaţiei, dar în faptul că propaganda PD acum încearcă în mod activ să demonstreze cetăţenilor că „toate lucrurile rele au trecut”, că au fost neprofesioniştii şi hoţii Filat, Gaburici, Streleţ, că a fost mai rău ca niciodată, dar acum la conducere a venit o echipă de profesionişti în frunte cu Filip şi astfel toate dificultăţile vor fi depăşite. Aceasta este o iluzie absolută. Criza a cuprins întreaga elită politică din Moldova, nu doar unul sau altul dintre segmentele sale”, a declarat Andrei Năstase.

Eşecul clasei politice de la Chişinău, care a transformat ţara noastră dintr-o istorie de succes în una ruşinoasă, a fost accentuat şi în recentele rezoluţii ale structurilor europene în privinţa Republicii Moldova, a menţionat liderul Platformei DA.

„Semnarea Acordului de Asociere la UE a oferit pentru ţara noastră un nou sistem al realităţii politice, dar în loc să încerce să găsească un model acceptabil pentru a răspunde la această provocare, elitele noastre politice au transformat, într-o perioadă scurtă de timp, „povestea de succes" într-o istorie de o ruşine insuportabilă. Toate cele mai recente concluzii ale autorităţilor europene, în special ultima rezoluţie referitoare la Moldova, a miniştrilor de externe din ţările UE, spun că autorităţile Moldovei doar simulează „eforturile de integrare europeană". Prin urmare, singura concluzie posibilă - elita noastră politică s-a transformat într-un organism afectat de cangrenă sau metastaze cancerigene, pe care nu-l va ajuta nicio intervenţie chirurgicală”, a adăugat Andrei Năstase.

Astfel, a apărut nevoia de o schimbare dură, energică şi fără compromisuri a elitei politice din Republica Moldova, iar iniţierea acestui proces a fost obiectivul esenţial al Platformei DA, a menţionat Andrei Năstase.

 „Sarcina principală a mişcării noastre, a partidului nostru este determinată de problema principală şi cea mai serioasă cu care se confruntă societatea noastră - criza profundă a întregului sistem de putere, în continuă creştere, trecând în faza de colaps, non-funcţionalitatea organelor administraţiei publice, degradarea politică a elitei conducătoare în ansamblu”, a mai spus Andrei Năstase.

Vedeţi aici interviul integral susţinut de liderul Platformei DA.