10:03:43 23.04.2024
Stiri

„Puterea dansului” revine din 6 martie de două ori mai grandios!

Monden 05.03.2016 14:30 Vizualizări2329 Autor: Ziarul National
„Puterea dansului” revine din 6 martie de două ori mai grandios!


Interviu // „Urmărind anul acesta proiectul, veți putea vedea prestațiile scenice de dans ale Darei, Corneliei Ștefăneț, Dianei Brescan și ale multor altora”

„Сила Танца” (puterea dansului – n.r.) – proiectul care a depășit așteptările cu sezonul trecut, fiind televizat pentru prima dată de NATIONAL4, revine cu un nou sezon. Despre ce se întâmplă în spatele creării acestei emisiuni, despre participanți, juriu și multe altele am încercat să aflăm de la producătorul emisiunii, Elena Potorac.

Elena, ce este pentru tine proiectul „Сила Танца”?

În primul rând, o provocare. Consider acest proiect ca fiind o creștere profesională pentru mine. E diferit să prezinți o emisiune față de crearea unui proiect cap-coadă. În ultimul caz este împlinirea faptului că ideile devin realitate și munca depusă este foarte apreciată de telespectatorii noștri.

Sezonul trecut al proiectului a avut nume grele din industria moldovenească, cum ar fi Aliona Moon, Dana Marchitan, Tatiana Heghea. Cu ce participanți ne uimiți anul acesta?

La fel ca și în anii precedenți, avem participanți din diferite domenii de activitate. Atât din domeniul muzicii, cât și din business. De exemplu, urmărind anul acesta proiectul, veți putea vedea prestațiile scenice de dans ale Darei, Corneliei Ștefăneț, Dianei Brescan și ale multor altora. De fapt, ideea de bază a acestui proiect nu este să șocăm prin numele grele ale participanților, ci să uimim plăcut cu prestațiile acestora pe scenă.

Am aflat din culisele Facebook-ului și Instagram-ului că participanții fac unele antrenamente în comun. Ce fel de relații s-au format între ei? Este una de luptă/concurență? Ori s-au legat prietenii?

Participanții au avut parte inițial de antrenamente în comun, pentru a face cunoștință cu coregrafii proiectului și pentru a alege ulterior profesorul potrivit. În acest sezon, aceștia seamănă mai mult cu o mică familie și nu se deduce concurența mai deloc. Între ei s-au legat prietenii care îi fac să se susțină reciproc și asta bucură enorm.

Cât de „elastică” este răbdarea participanților la antrenamente? Presupunem că pentru unii, dacă nu majoritatea, este destul de greu să intre în ritmul dansului și al antrenamentelor continui, fără o pregătire anterioară. Cum se descurcă?

Participanții sunt persoane de succes și, anume datorită acestui fapt, ei știu că doar prin muncă poți ajunge undeva. Este cazul și acestui proiect. De aceea, fiecare dintre ei se dedică la maximum și încearcă să învețe cât mai mult și cât mai repede tot ceea ce li se predă. Pot spune cu încredere și siguranță că sunt mândră de reușitele participanților noștri.

Cât timp au la dispoziție participanții pentru a-și pregăti numărul?

Ei au 15 repetiții individuale pentru a pregăti numărul pentru semifinală și cei care vor trece în finală vor mai avea 15 repetiții pentru a pregăti dansul pentru finală. Condițiile sunt egale pentru toți și au fost stabilite în așa fel, încât să fie destul timp pentru toate pregătirile necesare unei prestații de succes.

Din câte am înțeles, fiecare participant și-a ales inițial un coregraf care îl va ghida prin lumea dansului. Cine sunt acești magicieni?

Sunt cei mai buni coregrafi din R. Moldova! Anul acesta în proiect sunt implicați Iulian Țurcanu, Natalia Duminică, Alexandra Soșnicova și Sergiu Golovnea, Tatiana Gordinscaia și Pavel Lozan. Fiecare dintre ei sunt cei mai buni în stilurile dansurilor pe care le predau.

Stilul dansului, muzica, costumația presupun că a fost aleasă de participant împreună cu coregraful acestuia. Cât de importantă este această alegere?

Cam 50% din succes. Pentru că, până la urmă, membrii juriului pun note nu doar pentru tehnica dansului, dar și jurizează tot ceea ce formează un număr de dans excepțional.

Ce a apărut nou în acest sezon? Dacă a apărut desigur, în afară de participanți.

Am schimbat locația unde vor avea loc semifinalele și finala proiectului. Și avem coregrafi noi. În rest, totul a rămas neschimbat, atâta timp cât proiectul are succes, de ce să faci schimbări majore?!

Cine îi va juriza în acest sezon?

Anul acesta, la fel ca și în sezonul trecut, membrii juriului vor fi oameni competenți. Nu vă pot da încă nume concrete, vă mai ținem în suspans un pic (zâmbește). Dar, credeți-mă, cei care vor juriza dansurile participanților sunt profesioniști și desigur că obiectivi.

Cum este pentru tine să fii producătorul primului proiect televizat de dansuri din R. Moldova?

E o responsabilitate enormă, dar și o provocare. Lumea are așteptări mari de la proiect, iar noi facem tot posibilul să le satisfacem.

Cât de mare este echipa cu care lucrezi pentru a aduce telespectatorilor emisiunile cap-coadă?

Am alături de mine cea mai bună echipă. Le sunt recunoscătoare pentru fiecare minut dedicat proiectului, pentru fiecare noapte nedormită, pentru orele interminabile de filmări și montaj. Și pot spune că fiecare dintre cei implicați trăiește cu acest proiect. Regizorul proiectului este Leonid Cojocaru, omul care știe și vede cum trebuie să arate acest proiect. Iar Alexandru Ivanov, cameramanul de bază, redă prin filmări atmosfera exactă de lucru din timpul repetițiilor. Noi suntem pe aceeași undă cu băieții și ador faptul că ne înțelegem dintr-o privire.

Ce așteptări ai față de noul sezon?

Să fie unul de succes, deși știu că așa va fi. Aștept să fie mai bun, mai interesant, mai dinamic, mai frumos decât cel de anul trecut. Suntem în creștere mereu și nimic nu ne va opri!

Când începem să fim cu ochii pe voi?

Din 6 martie, puteți urmări emisiunea în fiecare duminică, la ora 21:00. Desigur că în exclusivitate la NATIONAL4.

Vă mulțumim și succese!

Interviu realizat de Iancu Bucur


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md