Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi îşi lansează o extensie la Bălţi

Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi intenţionează să lanseze din toamnă admiterea la o extensie din Bălţi, cum mai au în prezent Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi Facultatea de Fizică a UAIC, scrie www.ziaruldeiasi.ro.

Este vorba despre o secţie pe învăţământ juridic, profil juridic, în care doresc pentru început să primească doar studenţi la licenţă, zi.

„Lucrăm în prezent la dosarul de acreditare, avem în plan o cifră de şcolarizare de 50 de studenţi, ca să se poată studia pe două grupe a câte 25 de studenţi. Vor merge să predea profesori de la Iaşi, dar vor fi cooptate şi cadre didactice de la Bălţi sau Chişinău, pentru că unii dintre ei au fost absolvenţii noştri, chiar şefi de promoţie“, a declarat pentru sursa citată prof.dr. Tudorel Toader, rectorul ales al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi.

Admiterea este programată să se deruleze exact ca la Iaşi, cu test eliminatoriu de limbă română, gramatică, în format de tip grilă, care să conteze în procent de 50% din media finală. „Nu se deosebeşte cu absolut nimic decât prin locaţie, vom păstra şi vom avea aceleaşi exigenţe“, a adăugat prof.dr. Tudorel Toader.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.