Năstase, despre decizia CC: O victorie pe care cineva vrea să ne-o confiște. Vom organiza un mare protest

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale, prin care s-a stabilit că următorul preşedinte al Republicii Moldova va fi ales prin votul direct al cetăţenilor şi nu de către Parlament, este o victorie a societăţii civile, dar pe care guvernanţii încearcă acum să şi-o asume, consideră liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

„Hotărârea de astăzi a Curţii Constituţionale survine după ce şe ştia clar că Grupul de initiaţivă şi Platforma Demnitate şi Adevăr au reuşit să acumuleze peste 400 de mii de semnături din toate localităţile ţării. Este un număr astronomic şi încă nefinalizat, ţinând cont de faptul că în unele raioane practic au fost colectate semnături în proporţie de sută la sută. Această puternică şi fără precedent presiune internă a fost dublată de cea a partenerilor noştri de dezvoltare care nu vor să dea niciun ban unor simulatori şi mincinoşi incurabili ca Plahotniuc, Candu sau Filip. Sub aspectul modului în care a fost luată, a momentului ales şi a faptului că limitează dreptul persoanelor sub vârsta de 40 de ani de a candida, hotărârea data ridica foarte multe semne de întrebare”, a declarat Andrei Năstase la Jurnal TV.

Liderul Platformei DA afirmă că cetăţenii Republicii Moldova trebuie să rămână vigilenţi, iar în cazul în care guvernarea nu va ţine cont de voinţa celor 94 la sută dintre cetăţeni, să iasp la o mare acţiune de prootest consolidată în faţa Parlamentului.

„Nu renunţăm la marele protest, îl vom face cu siguranţă în viitorul apropiat, pentru că anume asta ne cer concetăţenii noştri din teritoriu ajunşi la limita unui genocid social! Cum vom materializa această victorie pe care cineva încearcă cu disperare să ne-o confişte? Foarte simplu – vom continua edificarea adevăratei alternative actualei guvernari şi întregii clase politice discreditate, constituind o listă a celor mai profesionişti, integri şi de bun simţ reprezentanţi ai acestui popor, selectaţi în mod transparent, meritocratic şi democratic, conform Proclamaţiei Marii Adunări Naţionale din 6 septembrie 2015 şi Rezoluţiei din 13 septembrie 2015. Vom desemna un candidat integru şi profesionist la funcţia de şef al statului, prin intermediul căruia vom face adevărata schimbare a sistemului oligarhic! Sunt sigur că vom avea întreg sprijinul poporului nostru”, a menţionat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a explicat şi ce se va întâmpla în continuare cu procesul de colectare a semnăturilor necesare pentru organizarea referendumului.

„Profitând de ocazie mă adresez colectorilor de semnături să nu înceteze activitatea, iar cetăţenilor să fie şi mai activi în derularea acestui exerciţiu democratic fără precedent. Nu mai avem mult timp la dispoziţie şi trebuie să finalizăm campania în forţă, să demonstrăm că suntem puternici şi uniţi! De asemnea, vom continua sa ne conjugăm eforturile de consolidare a societăţii împreună cu Consiliul Marii Adunări Naţionale, cu participanţii la Forumul Civic, cu reprezentanţii segmentelor sociale aderente şi cei ai diasporei! Ne vom intensifica demersurile şi actiunile de scoatere din captivitate a Comisiei Electorale Centrale, a CCA şi a altor institutii ale statului, de asigurare a unui trai decent cetăţenilor la noi acasă”, a conchis Andrei Năstase.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...