Guvernul la Avdarma. Ce decizii au fost luate în Găgăuzia

Membrii Cabinetului de Miniștri s-au întrunit, astăzi, în cadrul unei ședințe speciale în satul Avdarma din UTA Gagauz-Yeri, unde au fost aprobate un şir de hotărâri ptivind situaţia social-economică din autonomie.

„Ne propunem o abordare pragmatică luând în considerație problemele existente, ca să venim cu soluții concrete. Să vedem cum modernizăm satele și orașele regiunii. În acest scop vom consolida comunicarea și schimbul de opinii cu autoritățile UTA Găgăuzia. Vrem să transmitem un mesaj fără echivoc–Găgăuzia trebuie să beneficieze de toată atenția Guvernului și a autorităților centrale”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

În cadrul ședinței, s-a luat decizia să fie alocate, în primă etapă, 15 milioane de lei pentru reconstrucția porțiunii de drum care duce spre satul Avdarma, de aproximativ 6 km. Sursele vor fi alocate din Fondul Rutier și Fondul de Dezvoltare Regională.

De asemenea, Cabinetul de miniștri a examinat posibilitatea identificării surselor financiare pentru continuarea lucrărilor de reparație a Casei de Cultură din municipiul Comrat.

O altă decizie, aprobată în cadrul ședinței, vizează transmiterea Întreprinderii de Stat ”AT – Prolin” din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a UTA Găgăuzia. Irina Vlah a mulțumit Guvernului pentru această decizie, menționând că Întreprinderea este specializată în creșterea cailor de rasă şi va deveni un punct de atracție turistică în regiune.

Tot astăzi, premierul Pavel Filip și alți oficiali, care au venit la Avdarma pentru a participa la ședința Guvernului, au depus flori la Memorialul din localitate, au avut ocazia să viziteze expoziția produselor autohtone în cadrul Centrului local de business, dar și muzeul localităţii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.