Muhammad Arifin, şeful serviciilor de intervenţie şi salvare din Java de Est, a declarat că peste 50 de persoane au fost salvate. Dar a precizat că nu ştie câte persoane se aflau la bord şi dacă au fost toate salvate, explicând că serviciile de intervenţii încearcă să obţină manifestul feribotului.

Ulterior, coordonatorul operaţiunilor de intervenţie din Bali, Didi Hamzar, a precizat că în baza manifestului la bordul vasului se aflau 51 de pasageri şi 14 membri ai echipajului, adăugând că cel puţin zece persoane sunt date dispărute.

Ambarcaţiunea plecase din portul Gilimanuk din Bali şi se îndrepta spre est, spre portul Banyawangi din insula Java. Feribotul s-a înclinat într-o parte înainte de a începe să se scufunde.

Există diferenţe în ceea ce priveşte numărul pasagerilor şi al membrilor echipei de la bordul feribotului.

Şeful marinei de la nivel local, Wahyu Endriawan, a precizat că 71 de persoane au fost salvate de la bordul vasului, fără a se înregistra decese.

"Nu ştim încă dacă mai este cineva prins printre rămăşiţele vasului care s-a scufundat în totalitate", a declarat Endriawan pentru postul Metro TV.

Curse maritime sunt relativ ieftine în arhipelagul indonezian format din 17.000 de insule şi cu o populaţie de 256 de milioane de locuitori.

Accidentele maritime sunt frecvente în zonă din cauza supraaglomerării de pe vase şi a reglementărilor insuficiente din acest domeniu.