10:19:43 25.04.2024
Stiri

Captură RECORD! Țigări de milioane de lei, depistate în căruță

Social 04.03.2016 16:43 Vizualizări1086 Autor: Stela Mihailovici
Captură RECORD! Țigări de milioane de lei, depistate în căruță


Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Iași au curmat recent două tentative de contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari, captura fiind una record în anul curent. În ambele cazuri, marfa era transportată cu ajutorul căruțelor.

Un utilaj hipo abandonat a fost identificat de polițiștii de frontieră pe direcția localității Șendreni, în apropierea malului râului Prut. În căruță erau patru colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră, acoperite cu coceni de porumb. În urma inventarierii coletelor au fost găsite șase mii de pachete de țigări, marca „Plugarul”, de proveniență din R. Moldova, în valoare de peste 27 de mii de lei românești sau aproximativ 131 457 de lei moldovenești.

Polițiștii au apelat la ajutorul unui câine specializat în prelucrarea urmelor de miros, care i-a condus la domiciliul unui cetățean, în vârstă de 22 ani, care anul trecut a mai fost prins cu 4 750 de pachete de țigări moldovenești de contrabandă.

Acasă se afla prietena bănuitului, care a declarat că s-a deplasat la malul râului Prut, cu un atelaj hipo, pentru a aduna lemne, dar a găsit întâmplător coletele și le-a încărcat în căruță, cu intenția de a le transporta la domiciliu.

Într-un alt caz, polițiștii de frontieră au observat pe malul râului Prut, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care încărcau colete în două căruțe.

Când s-au apropiat oamenii legii, suspecții au abandonat coletele și atelajele și au încercat să fugă pe mai multe direcții.
În urma cercetărilor efectuate, în cele doua atelaje au fost descoperite 109 colete, cu 54 390 pachete cu tigări, în valoare de aproximativ 500 mii de lei românești, sau 2,4 milioane de lei moldovenești.

În ambele cazuri, țigaretele au fost confiscate, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, pentru stabilirea întregii arii infracționale și depistarea tuturor persoanelor implicate.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md