15:46:58 23.04.2024
Stiri

Câteva REŢETE de Paști pentru o MASĂ îmbelşugată

Știri 11.04.2015 12:06 Vizualizări2179 Autor: Ziarul National
Câteva REŢETE de Paști pentru o MASĂ îmbelşugată sursa: eva.ro


Unul dintre preparatele obligatorii de pe masa de sărbătoare este cu siguranță friptura de miel. Îţi propunem un preparat aparte cu dulceaţă şi plante aromatice.

Miel cu plante aromatice

Ingrediente:

3 fileuri de miel (aprox. 350g fiecare)

3 linguri de dulceață de 4 fructe Bonne Maman

9 felii de șuncă de Parma

câte 3 crenguțe proaspete de rozmarin și thimian

3 lingurițe sos balsamic

2 căței de usturoi, tăiat fin

3 lingurițe de ulei de măsline

150 ml supă de pui sau de legume

225 g roșii cherry.

Mod de preparare (pentru 6 porții)

Ungeți fileurile de miel cu 1 linguriță de dulceață. Înveliți fiecare file în 3 felii de șuncă de Parma. Așezați pe fiecare file o crenguță de rozmarin și legați din loc în loc ca să nu se desfacă.

Amestecați restul de dulceață cu sos balsamic, usturoi și 2 linguri ulei de măsline. Puneți fileurile de miel într-un bol și acoperiți cu marinată. Acoperiți și lăsați la frigider peste noapte.

Preîncălziți cuptorul la 2200 C. Scoateți carnea din marinată (păstrați restul de marinată pentru mai târziu). Încălziți uleiul rămas într-o tavă pe plită și prăjiți rapid fileurile pe toate părțile.

Adăugați 50 ml de supă în tavă și transferați în cuptorul preîncălzit aprox 12 min.

Scoateți mielul din cuptor, înveliți-l în folie și lăsați-l să se odihnească. Puneți tava înapoi pe plită și adăugați roșiile, marinata rămasă și restul de supă. Aduceți la fierbere și lăsați să fiarbă 2-3 min până se îngroașă și devine siropoasă. Îndepărtați folia de pe fileuri și serviți mielul cu sosul cald.

Muşchiuleţ de porc la cuptor cu ierburi aromate şi sos de legume



Ingrediente:

500 grame muşchiuleţ de porc;

50 grame ulei de măsline;

sare;

piper;

100 grame morcov, tocat în cubuleţe mici;

100 grame ţelină, tocată în cubuleţe mici;

100 grame sos de roşii;

ierburi aromate: oregano, busuioc, rozmarin, cimbru;

ghimbir;

usturoi.

Mod de preparare:
Muşchiuleţul se crestează cu un cuţit ascuţit şi se împănează cu feliuţe de usturoi şi ghimbir. Se asezonează cu ulei de măsline, sare, piper şi amestecul de ierburi aromate şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.
Se scoate de la cuptor şi se lasă deoparte timp de 10 minute. În uleiul rămas se pun la călit cubuleţele de morcov şi ţelină. După 5-10 minute se adaugă sosul de roșii şi se mai lasă 5 minute pe foc.
Se feliază mușchiuleţul în felii de 1 cm grosime, se pune din nou la tavă cu sosul de legume deasupra şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 5-10 minute.

File peşte la cuptor cu legume la grătar şi sos de capere



Ingrediente pentru 10 porţii:

File de peşte (şalau /cod) - 1,750 kg

Ulei de măsline - 60-80 ml

rozmarin, frunze de ţelină, salvie uscate

Lamâi - 150 g

Ardei iute roşu - 50 g

Ardei gras (roşu, galben) - 250 g

Zucchini - 250 g

Morcovi tineri - 250 g

Ţelina apio - 250 g

Oţet balsamic - 10 ml

Sare - 10 g

Piper negru, proaspăt măcinat - 2 g

unt şi făină în cantităţi egale

Capere - 60 g

Încalziţi cuptorul la 2000C. Încingeţi gratărul şi ungeţi cu ulei. Amestecaţi 60 mililitri ulei de măsline, zeama de la o lămâie şi condimentele dorite, aşezaţi fileurile de peşte într-o tavă unsă cu ulei, ungeţi fileurile cu marinata pregătită. Introduceţi tava acoperită la frigider pentru minim 30 de minute. Curăţaţi şi spălaţi legumele, tăiaţi ardeii şi zucchini felii, morcovii pe jumătate, ţelina apio în felii de 7-8 cm, ardeiul iute curăţat de seminţe şi tăiat pe jumatate.

Se introduce tava cu peşte la cuptor pentru 20-25 de minute, la o temperatură de 1700C. Legumele se frig pe grătar pe ambele parţi, se scot într-o tavă şi se stropesc cu oţet balsamic, se asezonează cu sare şi piper. Pentru sos se topeşte untul la o temepratură medie, nu foarte ridicată, se îngroaşă cu o cantitate egală de făină , iar apoi se adaugă zeama de lămâie. Caperele se lasă la fiert în vin alb până când acesta se reduce la jumătate, după care se combină cu sosul făcut cu unt şi făină.

Fileul de peşte se serveşte la farfurie cu legume la grătar şi sos de capere.

Frigărui de porc cu ceapă roşie, ciuperci şi ardei roşu



Ai nevoie de:

600 grame carne de porc

ceapă roşie

12 roşii cherry

6 căţei de usturoi

ciuperci

ardei roşu

ulei

sare

piper

o linguriţă de boia.

Preparare: Pisează usturoiul şi adaugă puţin ulei. Amestecă, până rezultă o cremă ca de maioneză. Adaugă un pahar cu apă. Taie carnea bucăţele şi stropeşte-o cu căteva linguri de mujdei. Păstrează restul de mujdei pentru servit. Presară sare şi piper. Formează frigărui, alternativ carne, roşie, ciuperci, ardei şi ceapă. Pune-le pe grătarul încins. Sunt gata în 20-30 de minute. La mijlocul perioadei de prăjire, pudrează-le cu boia de ardei. Serveşte-le cu mujdei şi salată verde.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md