12:54:35 25.04.2024
Stiri

INTOXICAȚIE cu insecticid într-o școală din raionul Rezina: 14 copii transferați de urgență la Chișinău pentru tratament

Social 04.03.2016 09:25 Vizualizări1606 Autor: Stela Mihailovici
INTOXICAȚIE cu insecticid într-o școală din raionul Rezina: 14 copii transferați de urgență la Chișinău pentru tratament


După incidentul produs recent într-o instituție de învățământ din localitatea Costești, raionul Ialoveni, unde zeci de elevi s-au intoxicat cu gaze necunoscute, o altă intoxicație a avut loc ieri la liceul din satul Cuizăuca, Rezina.

O elevă a spart un flacon cu insecticid în sala de festivități a liceului. În rezultat, 14 copii au inhalat toxine și au ajuns la spitalul raional. După ce a fost alertat Ministerul Sănătății despre intoxicația în grup, au fost mobilizați specialiștii de la Institutul Mamei și Copilului, care au venit la spitalul din Rezina pentru a trata corespunzător copiii.

O echipă AVIASAN a transportat urgență elevii la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, pentru evitarea apariției complicațiilor severe la pacienții de gravitate medie.

În această dimineață mai erau internați 14 copii. Fetița care a adus la școală flaconul cu insecticid și alte două fete, cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, se află în stare gravă. La spitalul Raional Rezina nu a rămas internat niciun copil.

Din ultimele informații, se presupune că intoxicaţia a survenit în urma spargerii unui flacon cu insecticid „B-58”, pe care o elevă din clasa a VIII-a l-a scăpat pe holul instituţiei. În consecinţă, substanţa s-a vărsat pe podea, iar mirosul toxic s-a răspândit rapid.

Potrivit reprezentanţilor școlii, adolescenta a primit fiola cu insecticid de la mătuşa ei şi urma să o transmită mamei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md