Mai mulţi jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile, unii îmbrăcaţi în tricouri cu mesajul "acces liber pentru presă", au intrat în sala Parlamentului şi au declarat că nu vor ieşi de acolo până nu se va modifica Regulamentul Parlamentului astfel încât reporterii şi cameramanii să aibă acces liber la şedinţele în plen. Deputaţii au luat o pauză. Spicherul Andrian Candu a încercat să-i convingă să meargă la discuţii într-o altă încăpere, dar nu i-a reuşit. 
După o pauză de o oră, timp în care s-a întrunit Biroul Permanent al Parlamentului, Andrian Candu a venit cu o propunere către reprezentanţii mass-media.

„Vă propunem un termen de maxim 10 zile, până la data de 13 martie să aveţi discuţii, să nominalizaţi 4-5 persoane din echipa voastră pentru ca să stea cu echipa desemnată de biroul permanent să vadă absolut tot începând de la soluţii tehnice, schimbări de regulament şi pe data de 13 martie să veniţi cu propuneri cum îmbunătăţim şi cum facem pentru accesul vostru.” a declarat Candu.

Jurnaliştii i-au solicitat preşedintelui Parlamentului permisiunea ca un reprezentant de-al lor să susţină un discurs în faţa deputaţilor, pentru a le spune de ce este important ca presa să aibă acces în plen. Imposibil - a răspuns Candu.

Socialiştii, liberal-democraţii şi comuniştii s-au declarat în favoarea modificării Parlamentului la capitolul accesul presei. Mai mult, aceştia au vrut să audă şi ce au vrut să le spună jurnaliştii. 

 Andrian Candu, însă, a fost de neclintit. 

În cele din urmă, jurnaliştii au părăsit sala de şedinţe scandând "Ruşine".

Precizăm că presa nu mai are acces în sala de şedinţe a Parlamentului din 2014, de când deputaţii s-au mutat în clădirea renovată, devastată în timpul protestelor din aprilie 2009. Ziariştii pot urmări discuţiile din Legislativ prin intermediul unor monitoare instalate într-o sală destinată reprezentanţilor presei, imaginile fiind regizate de un angajat al Parlamentului.