Acordul de grant dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare din cadrul Băncii Mondiale a fost ratificat astăzi de Parlament.

Banii vor fi utilizaţi pentru implementarea proiectului „Fortificarea capacităţilor Sistemului Informaţional de Management în Educaţie”. 

„Analizând situaţia s-a stabilit un decalaj între datele din sistem şi cele reale, şi am decis să trebuie îmbunătăţit. Am adus argumentele necesare, iar Banca Mondială a decis oferirea unui grant de 365 de mii de dolari pentru a fortifica acest sistem. Aceasta va permite un acces mai mare la date şi supravegherea de către cetăţeni a reformelor în domeniul educaţiei”, a declarat ministrul Educaţiei, Corina Fusu.

În cadrul dezbaterilor din plenul Parlamentului, deputatul liberal-democrat, Maria Ciobanu, a spus că Ministerul Educaţiei a demonstrat anterior că nu a putut gestiona corect anumite granturi şi şi-a exprimat speranţa că aceşti bani vor fi repartizaţi corect.

Sunt trei componente pentru care se vor cheltui banii: consolidarea statisticii ministerului; fortificarea sistemului informaţional al ministerului – se vor procura softuri specializate capabile să analizeze datele incluse; deschiderea şi utilizarea datelor din educaţie pentru un spectru mai larg de beneficiari.