Un hoț de plăcuțe de înmatriculare s-a plâns polițiștilor: Niciun şofer din sectorul Buiucani nu a vrut să-i dea bani

Afaceri cu plăcuțe de înmatriculare. Un individ a ajuns pe mâna oamenilor legii din capitală, după ce a furat mai multe plăcuţe de înmatriculare de la maşinile aduse din străinătate. Individul promitea că va returna proprietarilor automobilelor plăcuţele contra plată, relatează www. canal3.md.

Iniţial, tânărul de 23 de ani, care este originar din raionul Călărași, „a activat” în sectorul Botanica, iar apoi a trecut în sectorul Buiucani al capitalei. După ce a fost reţinut, acesta însă s-a plâns poliţiştilor că în sectorul Buiucani niciunul dintre cei deposedaţi de plăcuțe nu s-a lăsat șantajat.

Astfel, după ce fura plăcuţele, acesta lăsa un bilețel pe parbrizul automobilului, cu numărul de telefon şi contul bancar unde victima trebuia să depună banii pentru a-și recupera paguba. De obicei, suma cerută era de 2.500 de lei.

Oamenii legii au declarat pentru canalul de televiziune că tânărul „ţintea” plăcuțele de înmatriculare de la automobile înregistrate peste hotarele țării, pentru că fără plăcuțele proprietarii puteau avea probleme cu poliţia.

Acesta s-ar putea alege cu un dosar penal și riscă să fie pedepsit cu doi ani de închisoare sau cu o amendă de 6.000 de lei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.