12:26:32 25.04.2024
Stiri

Filat rămâne în arest: „Există o serie de RISCURI temeinice pentru anchetă și dânsul trebuie să rămână în arest”

Politică 02.03.2016 17:54 Vizualizări1735 Autor: Ziarul National
Filat rămâne în arest: „Există o serie de RISCURI temeinice pentru anchetă și dânsul trebuie să rămână în arest”


Judecătorii au respins cererea deputaților PLDM, care au depus garanții pentru eliberarea lui Vlad Filat în arest la domiciliu. „Cererea a fost respinsă, pentru că persistă o serie de riscuri care ar prejudicia ancheta. Așa că inculpatul va rămâne în arest”, a declarat procurorul Adriana Bețișor.

De asemenea, procurorul a spus că principalul bănuit în furtul din sistemul bancar, Ilan Șor, va mai compărea în fața judecătorilor. „Dânsul a fost audiat astăzi parțial. Și asta din cauza cererilor depuse de apărare. Noi avem și alte cauze de administrat, iar aceste cereri depuse iau mult timp. Ilan Șor urmează să mai fie audiat. Dânsul și-a menținut declarațiile făcute anterior”, a declarat Bețișor.

Sursa citată a respins acuzațiile aduse de apărare referitor la faptul că dosarul este examinat în grabă: „De ce pași rapizi? Eu nu aș spune așa”.

Întrebată de ce dosarul furtului miliardului, în cadrul căruia principalul bănuit este Ilan Șor, bate pasul pe loc, Adrina Bețișor a răspuns: „Cauza penală este în proces de examinare, nu am uitat de acest dosar. Așteptăm de la colegii de peste hotare răspunsuri. În viitorul apropiat vom avea răspunsurile. Când vom ajunge la o finalitate, vom spune mai multe”.

Aceasta a mai explicat de ce ședințele în dosarul Filat nu sunt publice. „Se muncește foarte mult la acest dosar, iar dacă ședințele vor fi publice, atunci vom fi ca o carte deschisă în perspectiva capetelor de acuzare care sunt în procedura noastră”, a punctat Bețișor.

Următoarea ședință în dosarul lui Vlad Filat va avea loc mâine.

Menționăm că, după ce deputații socialiști au depus recent garanții pentru grupul Petrenco, cei șase deținuți au primit arest la domiciliu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md