Nume
Parola
Vizualizări: 4243
Lansarea primului laborator modern pentru viitorii operatori de cazane pe biomasă
2 Martie 2016 — CE: Eveniment de lansare a laboratorului tehnic destinat studenţilor noului curs educaţional „Operatori de cazane pe biomasă”. Laboratorul este conectat la sistemul de încălzire termică pe biomasă şi are în dotare cazane pe biomasă de diferite tehnologii ce funcţionează în regim real. Echipamentul tehnic a fost achiziţionat în cadrul Proiectului „Energie şi Biomasă”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

CINE: Conducerea Ministerului Economiei, Ministerului Educaţiei, a Delegaţiei Uniunii Europene, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agenţiei pentru Eficienţă Energetică

UNDE: Şcoala profesională nr. 3, Chişinău, bd Decebal 70

CÎND: Joi, 3 martie, ora 10:00

IMPORTANT: Trei şcoli profesionale din R. Moldova au lansat începând cu anul de studii 2015-2016 noi cursuri educaţionale dedicate sectorului energiei din biomasă, răspunzând astfel cererii de noi profesionişti solicitaţi în sectorul energetic. Şcoala profesională nr. 3 din Chişinău oferă studii de specialitate pentru noua meserie de operator de cazane pe biomasă. Pe lângă cunoştinţele teoretice, elevii au acces direct la tehnologiile studiate, la şcoală fiind instalat un laborator conectat la sistemul de încălzire termică pe biomasă, ce are în dotare cazane pe biomasă ce funcţionează în regim real.

Studenţii şcolilor profesionale din or. Orhei şi din s. Cuhureştii de Sus, rl Floreşti studiază, în premieră, specialitatea „Plantele energetice – sursă de energie regenerabilă” pentru meseria Silvicultor, pe teritoriul acestor şcoli urmând a fi plantate în următoarele săptămâni salcie şi salcâm energetic.

Proiectul Energie şi Biomasă 2 este un proiect de trei ani realizat în 2015-2017. Proiectul are un buget total de 9,41 milioane Euro acordaţi de Uniunea Europeană şi este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Mai multă informaţie despre Proiectul Energie şi Biomasă găsiţi pe pagina web www.biomasa.md

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:

Ina Prisăcaru-Zglavuţă, specialist în comunicare şi mass media, Proiectul Energie si Biomasă, Tel: (+373 69)141006, ina.zglavuta@undp.org