Ministrul Stela Grigoraș: Există un mare potențial de colaborare dintre biserică și stat

Astăzi, 1 martie, ministrul muncii, protecției sociale și familiei, Stela Grigoraș a semnat un memorandum de colaborare cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove.

Semnarea memorandumului va “contribui la consolidarea statutului și rolului familiei în societate, precum și la promovarea unor politici de suport a familiilor în situație de dificultate”.

Astfel, părțile se angajează să contribuie la consolidarea instituției familiei, valorilor maternității, paternității și susținerea respectării drepturilor copiilor. De asemenea, să promoveze politicile de protecție a familiilor aflate în dificultate, familiilor nevoiașe, copiilor orfani, bătrâni solitari și persoane cu dizabilități.

“Pornind de la ideea că familia este mediul natural și optim pentru creșterea și bunăstarea copilului, în calitatea mea de reprezentant al statului, îmi exprim convingerea că există un mare potențial de colaborare dintre biserică și stat, în susținerea și întărirea bazelor instituției familiei, creșterea rolului familiei în societate și tradițiilor moral-creștine”, a declarat ministrul, Stela Grigoraș.

“Familia trebuie ocrotită și păstrată cu sfințenie, de aceea împreună educăm tânăra generație pe această cale. Depunem eforturi zilnice în ajutorarea celor nevoiași, bătrâni, familii în dificultate, cu ajutoare umanitare, adăpost, iar datorită acestui memorandum vom fortifica acțiunile comune spre rezultate mai mari în această direcție”, a adăugat Mitropolit Vladimir.

Memorandumul de colaborare include câteva direcții cheie de activitate: consolidarea instituției familiei și asigurarea bunăstării copiilor prin aplicarea unui model național de practici în toate sectoarele, mobilizarea resurselor umane și financiare în susținerea familiilor în dificultate, dezvoltarea voluntariatului pentru ajutorarea copiilor, a persoanelor în etate și a persoanelor cu dizabilități. Totodată, memorandumul va sprijini dezvoltarea unei rețele de servicii sociale pe lângă bisericile și mănăstirile din Moldova care vor fi axate pe consolidarea familiilor în depășirea situațiilor de risc.

Documentul este încheiat pentru o perioadă de trei ani. Acesta va permite extinderea posibilităților de intervenție și susținerea familiei și copilului în comunitate și la atingerea obiectivelor prevăzute în Strategia MMPSF privind protecția copilului (2014-2020).

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.