icon

Prim-ministrul Pavel Filip l-a primit pe Ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Ivan Gnatîşin

01-03-2016 17:02
985

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatîşin. În cadrul întrevederii, s-a discutat un spectru larg de subiecte privind stadiul actual al relaţiilor moldo-ucrainene şi perspectivele de dezvoltare a acestora în diverse domenii.

 

Şeful Guvernului a apreciat dinamica relaţiilor bilaterale şi a  pledat pentru aprofundarea cooperării dintre cele două state. „Dialogului bilateral se dezvoltă constructiv şi sper să-l amplificăm în continuare, atât în plan politic, cât şi economic”, a spus Prim-ministrul. În context, Pavel Filip a subliniat importanţa impulsionării activităţii Comisiei interguvernamentale de cooperare în domeniul comercial-economic şi organizarea, cât mai curând posibil, a reuniunii acesteia.

 

La rândul său, Ambasadorul Ucrainei la Chişinău a exprimat deschiderea ţării sale pentru o colaborare constructivă şi reciproc avantajoasă. Ivan Gnatîşin a reiterat poziţia fermă a Ucrainei în ce priveşte susţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova. „Ucraina, în calitate de mediator în procesul de negocieri, va contribui activ la soluţionarea problemei transnistrene pe care o vedem doar prin realizarea unui dialog politic”, a precizat oficialul.

 

În cadrul întrevederii, părţile au mai discutat despre posibilitatea extinderii parteneriatelor economice dintre Republica Moldova şi Ucraina şi iniţierea unor proiecte investiţionale cu participarea României, prin intermediul diverselor platforme de colaborare, inclusiv a euroregiunilor.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30