Politologul rus Aleksei Martînov propune expulzarea din Rusia a lui Dan Balan: E fiul șefului SIS!

Politologul rus Aleksei Martînov, directorul Institutului Internațional pentru Statele Noi de la Moscova, a propus astăzi expulzarea din Rusia a artistului moldovean Dan Balan, care este şi fiul șefului Serviciului de Informaţii şi Securitate Mihai Balan.

Martînov a propus expulzarea lui Dan Bălan din Rusia, aceasta după ce, tatăl său, Mihai Balan şi-a pus semnătura pe decrete de expulzare din țara noastră a mai multor jurnaliști și experți ruși.

„Nu cumva fiul directorului SIS este artistul popular Dan Balan, care câștigă aici milioane de dolari. De ce până acum nu a fost expulzat? E un lucru simplu. El este fiul al directorului SIS, care a semnat fiecare decret de expulzare a jurnaliștilor și analiștilor rus”, a spus Martînov.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe video între Moscova și Chișinău organizate de către Agenția rusească Sputnik, la care a participat și liderul PSRM, Igor Dodon.

alexei martinov

De notat că Dan Balan este una din cele mai populare vedete din Rusia, mai ales după colaborarea cu vedeta blondă Vera Brejneva.

Artistul de trei ori a luat unul din cele mai prestigioase premii “Zolotoi gramofon” oferit de postul “Russkoe radio”. La începutul anului curent Dan Balan a fost numit „Cel mai sexy cântăreț” din muzica rusească.

Acesta a fost ales de cititorii portalului mk.ru, care au ales cei mai populari, dar și cei mai atrăgători artiști din muzica rusească.

În fiecare an, portalul organizează un concurs printre vedete, care se numește ZD Awards („Звуковая дорожка” Awards), iar cititorii sunt cei care votează pentru idolii lor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.