A vrut să ajungă la Constanţa! Un moldovean s-a dat drept frate geamăn a unui prieten din România

Metodă ingenioasă de a trece frontiera fără a avea acte de călătorie valabile! Un moldovean s-a dat drept frate geamăn a unui prieten din România. folosind documentul acestuia de călătorie. Cazul a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Iași — feroviar, pe 28 februarie, în jurul orei 17.30 şi a fost zădărnicit de poliţiştii de frontieră.

Deoarece documentele prezentate de cei doi erau eliberate pe același nume, aceștia au susținut în fața polițiștilor de frontieră că sunt frați gemeni.

Astfel, cei doi bărbaţi s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Iași feroviar, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca pasageri în trenul accelerat, care circulă pe relația Ungheni-Iași. Bărbații s-au legitimat unul cu un pașaport românesc și cel de al doilea cu un pașaport moldovenesc, în care era trecut același nume, Tudor P., cu aceeași dată de naștere, ei declarând că sunt frați gemeni.

Având suspiciuni cu privire la identitatea celor două persoane, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au constatat că cele două documente aparțin bărbatului care a prezentat la control pașaportul românesc, iar cel de al doilea este cetățeanul moldovean Ion P., în vârstă de 35 ani.

Bărbații au declarat că intenționau să ajungă în județul Constanța în vederea găsirii unui loc de muncă și deoarece Ion P. nu avea documente de călătorie valabile a intenționat să intre ilegal în România folosind pașaportul prietenului său.

Polițiștii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals privind identitatea, tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat și complicitate la fals privind identitatea.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.