Raportul în cauza a fost făcut de ministrul Apărării din Georgia Tinatin Khidaşeli şi de şeful Statului Major General Vahtang Kapanadze, scrie „Georgia-Online”

„Am discutat despre problemele importante ale capacităţii de apărare a ţării, în primul rând, despre structura forţelor armate, am înfiinţat o nouă structură, în conformitate cu care vor fi doua comandamente -… Vest şi de Est. Am vorbit, de asemenea, despre poziţia solidă şi clară pe care am adoptat-o vizavi de viitorul summit NATO şi aderarea Georgiei la NATO. Poziţia şi mesajul nostru sunt destul de clare. Georgia aspiră să adere la NATO, iar pentru asta vom efectua lucrările pregătitoare pentru summit-ul viitor. Această poziţie este comună şi va fi realizata de toate departamentele guvernamentale”, a declarat după reuniunea Consiliului, preşedintele tarii, Ghiorghi Margvelaşvili.

Anterior, miniştrii Apărării din Azerbaidjan, Georgia şi Turcia s-au exprimat în favoarea semnării, în viitorul apropiat, a unui memorandum privind cooperarea în domeniul apărării.