Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizita la Chişinău a delegaţiei autorităţilor locale din Georgia

   2420

Conducerea capitalei i-a primit astăzi pe membrii unei delegaţii a autorităţilor locale din Georgia, în frunte cu Ambasadorul Georgiei la Consiliul Europei, Mamuka Jgenti şi Mamuka Abuladze, co-preşedinte CORLEAP. În cadrul întrevederii, au fost abordate aspecte ce vizează colaborarea pe diverse domenii şi schimbul de experienţă.

Discuţiile dintre părţi s-au axat pe modelul funcţionării consiliilor locale, cooperarea dintre primărie şi consiliul municipal, inclusiv problemele cu care se confruntă autonomia locală din Republica Moldova.

De asemenea, viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu i-a informat pe membrii delegaţiei din Georgia despre situaţia socio-economică a capitalei, proiectele de infrastructură în desfăşurare, implementarea reformelor la nivel local.

În acelaşi context, membrii delegaţiei georgiene s-au arătat interesaţi de experienţa municipiului Chişinău obţinută în implementarea proiectelor de infrastructură şi de eficienţă energetică. 

Delegaţia din Georgia se află în perioada 22-25 ianuarie în Republica Moldova într-o vizită de studiu şi schimb de experienţă. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău