icon

Mesajul Prim-ministrului în exercițiu, Iurie Leancă, adresat cu prilejul Zilei autonomiei locale şi a lucrătorului din administraţia publică locală

01-02-2015 10:13
2,784

Stimați colegi din autorităţile administraţiei publice locale,

 

Vă aduc cele mai sincere felicitări și urări de bine cu prilejul sărbătorii dumneavoastră profesionale, marcată la 1 februarie - Ziua autonomiei locale şi a lucrătorului din administraţia publică locală! Vă mulțumesc pentru munca și devotamentul zilnic, și vă doresc în continuare mult succes întru realizarea obiectivelor stabilite de Guvern și a angajamentelor asumate față de cetățeni.

 

Această zi, instituită de Executiv în 2012, este modalitatea noastră de a ne exprima recunoştinţa, aprecierea şi sprijinul pentru autorităţile publice locale. Este un gest extrem de necesar mai ales în aceste timpuri dificile, când volumul problemelor cu care vă confruntaţi zi de zi este mult mai mare decât resursele de care dispuneţi și care nu întotdeauna acoperă necesităţile existente.

 

În pofida acestui fapt, mizăm în continuare pe implicarea dumneavoastră activă în realizarea reformelor, atât de necesare pentru Republica Moldova. Iar Guvernul, la rândul său, va susține cele mai bune practici pe care le lansați în localitățile dumneavoastră și prin care încercați să faceți viața cetățenilor mai bună. Și mă bucur că în aceste zile îi vom celebra și pe promotorii celor mai bune inițiative locale. Aceste istorii de succes sunt cu atât mai demne de laudă, cu cât s-au produs în codiții de constrângeri financiare sau alte impedimente.

 

Dumneavoastră însă aţi dat dovadă de abordări originale, aţi mobilizat resurse interne, aţi atras investiţii, aţi reuşit să creaţi parteneriate durabile, aţi cooperat cu organizaţiile neguvernamentale. Și astfel ați demonstrat că o bună guvernare este posibilă, că managementul strategic își are locul și la nivel local, că situaţia economică a comunităților din Moldova poate fi ameliorată. De facto, ați demonstrat că prin iniţiativă, prin participare și implicare pot fi obţinute rezultate frumoase, iar cheia succesului stă în unitate și solidaritate.

 

Tocmai de aceea, îmbunătăţirea mecanismelor de colaborare și de comunicare între autorităţile publice centrale şi cele locale constituie un imperativ al zilei. O vom face inclusiv prin descentralizarea Puterii şi prin asigurarea autonomiei locale, care este una dintre priorităţile Guvernului. Rolul autorităților locale în viaţa fiecărui cetăţean este incontestabil - și trebuie să-l facem ca atare, într-un efort comun de reformare a administrației publice.

 

Vă felicit încă o dată, vă mulţumesc pentru că, zi de zi, sunteţi alături de cetăţeni și vă doresc mult succes în activitate, întru binele oamenilor și al țării!

 

Cu respect,

Iurie LEANCĂ, Prim-ministru în exercițiu

 

1 februarie 2015

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31