13:58:08 24.04.2024
Stiri

Agențiile de publicitate, ÎNGRIJORATE de o decizie a lui Dorin Chirtoacă: „Nu vă grăbiți!”

Social 27.02.2016 14:22 Vizualizări1494 Autor: Ziarul National
Agențiile de publicitate, ÎNGRIJORATE de o decizie a lui Dorin Chirtoacă: „Nu vă grăbiți!” moldova.org


Membrii Asociaţiei Agenţiilor de Publicitate şi operatorii de publicitate stradală din R. Moldova se adresează cu o scrisoare deschisă primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, prin care îi cer să nu se grăbească să se răfuiască cu publicitatea stradală din Chișinău.

„Recenta Dumneavoastră decizie asupra domeniului publicităţii stradale de care am aflat din presa ne-a îngrijorat.

Venim să vă asigurăm că împărtăşim preocuparea Dumneavoastră că în domeniul publicității stradale trebuie restabilită ordinea, însă ne exprimăm regretul că această decizie a venit ca o lovitură de fulger purtând, din punctul nostru de vedere, un caracter prea radical.

Considerăm că înainte de a lua decizii cu caracter chirurgical e bine să facem o analiză amplă a situaţiei în domeniu, să analizăm cum şi când a apărut boala, care au fost cauzele, să stabilim metodele de redresare şi să reparăm situaţia în felul în care pe viitor să nu se mai repete situaţii de acest gen”, se arată în scrisoarea semnată de membrii Asociației Agențiilor de Publicitate.

Aceștia atrag atenția că decizia primarului de a scoate panourile publicitare din oraș, cu excepția celor electronice, va afecta și bugetul primăriei.

„Trebuie să ținem seama și de efectul economic exprimat prin contribuţia agenţiilor de publicitate la bugetul municipal şi cel statal, menţinerea locurilor de muncă, drepturile cetăţenilor, impactul asupra consumatorilor şi multe alte aspecte ce ţin de această sferă. Trebuie să calculăm cât ar pierde oraşul şi statul în urma punerii în aplicaţie a unei decizii pripite”, atenționează cei vizați de schimbările propuse de primar.

Aceștia susțin că pledează pentru un dialog în care legalitatea, protecţia drepturilor omului şi efectul economic pozitiv să fie fundamentul acţiunilor comune.

Amintim că, în cadrul ședinței din 15 februarie a Primăriei, Dorin Chirtoacă a anunțat că declară război gheretelor, tonetelor și panourilor publicitare din oraș. Primarul a anunțat că se va renunța la panourile publicitare clasice din oraș, dar vor rămâne cele electronice, care vor fi reglementate aparte.

Presa a scris anterior că fratele primarului, Lucian Chirtoacă, ar deține, prin persoane intermediare, o companie de publicitate stradală. Lucian Chirtoacă a negat însă în repetate rânduri acest lucru.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md