17:20:22 25.04.2024
Stiri

Restart pentru FIFA! Infantino e noul preşedinte! Omul susţinut de FMF vrea 40 de echipe la CM

Sport 27.02.2016 13:16 Vizualizări1899 Autor: Ziarul National
Restart pentru FIFA! Infantino e noul preşedinte! Omul susţinut de FMF vrea 40 de echipe la CM


  • Giani Infantino (45 de ani) a devenit noul preşedinte FIFA, după ce s-a impus în turul doi de vot în faţa celor trei contracandidaţi rămaşi în cursă (Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, Ali Bin Al Hussein şi Jerome Champagne), după retragerea lui Tokyo Sexwale.
  • Infantino a obţinut 115 voturi în turul doi cu 11 mai multe decât ar fi avut nevoie pentru a câştiga scrutinul. Fostul secretar general al UEFA a fost urmat de Şeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, cu 88 de voturi.
  • Sepp Blatter, care a condus FIFA din 1998, s-a retras anul trecut, iar ulterior a fost suspendat pentru o perioadă de şase ani din fotbal pentru încălcarea mai multor articole din Codul de Etică al forului internaţional
  • Una din promisiunile importante făcute de Gianni Infantino în campania pentru şefia FIFA a fost creşterea numărului de echipe de la turneele finale ala Campionatelor Mondiale de la 32, la 40
  • Federația Moldovenească de Fotbal a susţinut public candidatura lui Infantino pentru şefia FIFA
  • Infantino a decis să candideze la şefia FIFA abia după ce fostul preşedinte UEFA, Michel Platini, a fost suspendat pentru şase ani din fotbal pentru o "plată neloială" în valoare de 1,8 milioane de euro primită de la Sepp Blatter în 2011

    Gianni Infantino este al nouălea preşedinte ales al FIFA în cei 112 ani de existenţă ai instituţiei, scrie prosport.ro.

    În turul secund de scrutin, Infantino a obţinut 115 voturi din 207 posibile, în timp ce Şeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa a strâns 88 de voturi. Prinţul Ali Bin Al Hussein a obţinut 4 voturi, în timp ce Jerome Champagne n-a strâns niciun vot.

    Gianni Infantino: italiano-elveţian, născut pe 23 martie 1970. Înainte de a deveni secretarul general al UEFA, a fost consilier juridic pentru federaţiile din Spania, Italia şi Elveţia. A îndeplinit şi funcţia de secretar general în cadrul Centrului Internaţional de Studii Sportive de la Universitatea din Neuchatel.

    Rezultatele votului după TURUL 2

    • Gianni Infantino - 115 voturi
    • Şeicul Salman - 88 voturi
    • Prinţul Ali al-Hussein - 4 voturi
    • Jerome Champagne - 0 voturi

    • Una din propunerile făcute de Infantino în campania pentru şefia FIFA este creşterea numărului de participante la Campionatul Mondial de la 32 la 40! Actualul sistem, cu 32 de echipe a fost implementat în 1998, ediţiile precedente având 24 de echipe.

      Primele declaraţii ale lui Gianni Infantino în calitate de preşedinte FIFA: „Nu am cuvinte să-mi exprim sentimentele din acest moment. Am spus că am parcurs o călătorie excepţională, care m-a ajutat să întâlnesc oameni fantastici, care trăiesc şi respiră fotbal şi mulţi oameni care merită ca FIFA să vie privită cu cel mai înalt respect. Toată lumea ne va aplauda pentru ceea ce vom realiza aici şi toţi vor fi mândri. Vreau să începem o nouă Eră în care fotbalul să fie pe scena principală.


      Trebuie să implementăm reforme, dar în acelaşi timp să câştigăm respect, respectul pe care fotbalul îl merită din partea lumii. Vreau să ne asigurăm că ne putem concentra, în sfârşit, pe această lume extraordinată a fotbalului. Sunt mişcat! Haideţi să muncim împreună pentru asta.

      FIFA a trecut prin perioade triste, momente de criză, dar acea perioadă s-a încheiat. Trebuie să impementăm reforme, o guvernare bună şi transparenţă".


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md