Festivalul Internaţional “Mărţişor” aniversează 50 de ani! Artişti din 11 ţări ale lumii se reunesc la Chişinău

Artişti din 11 ţări ale lumii se vor reuni la Chişinău pentru a evolua, în perioada 29 februarie-11 martie, la concertele organizate în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor”. Festivalul se află la cea de-a 50-a ediţie şi se va remarcă prin diversitatea de gen a muzicii interpretate.

Astfel, în cadrul evenimentului vor fi organizate 45 de spectacole cu artișiti consacrați din astfel de ţări cum ar fi Italia, China, Rusia, Lituania, România, SUA, Irlanda, Japonia, Ucraina, Kazahstan. Potrivit ministrului Culturii, Monica Babuc, momentul distinct al festivalului va fi varietatea de genuri abordate în acest an. “Vom avea o gamă extraordinară de muzică: începând de la jazz, folk şi rock până la muzica clasică”, a spus Monica Babuc.

Astfel, pe scenele de la Chişinău vor evolua artişti de talie internaţională, cum ar fi, Ştefan Bănică Junior, Soso Pavliaşvili, Natalia Gavrilan, Irina Loghin.

De asemenea, vor evolua artiştii autohtoni Valy Boghean, Ilian Gârneţ, Mihai Munteanu, Olga Busuioc, Mihai Agafiţa şi alţii. Totodată, în cadrul Festivalului, vor cânta Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii”, Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc”, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, Capela Corală „Doina”, Orchestra de Muzică Populară „Folclor”.

Spectacole în cadrul festivalului vor fi organizate și în diferite localități din 11 raioane – Anenii Noi, Ungheni, Soroca, Bălţi, Rezina, Leova, Călăraşi, Străşeni, Nisporeni, Glodeni, ş.a.

Festivalul Internațional de Muzică “Mărțișor” se va încheia pe11 martie cu un spectacol susținut de Valy Boghean Band.

Foto: www.timpul.md

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.