O mare parte a celor mai mari agenţii de presă susţin iniţiativa Google. Astfel, gigantul IT a început promovarea unui sistem de articole în format web prin care paginile accesate de pe dispozitivele mobile se vor încărca mult mai rapid.

Articolele codificate în conformitate cu liniile directoare ale iniţiativei Accelerated Mobile Pages (sistem accelerat de accesare a paginilor mobile) apar într-o rubrică anume din rezultatele motorului de căutare Google. Potrivit reprezentanţilor companiei, această facilitate va permite publicului să acceseze pagini care se încarcă "uluitor de rapid". Cu toate acestea, facilitatea ar dezavantaja site-urile care nu optează pentru această modalitate.

Directorul executiv al Google, Sundar Pichai, a declarat pentru publicul din Paris că firma sa doreşte să protejeze noile organizaţii de un anumit tip de atacuri informatice, numite DDoS. Aceste tipuri de atacuri informatice implică un hacker sau un virus care "inundă" un site cu trafic pentru a-l aduce offline, ţintind de obicei calculatoare virusate pentru a sprijini forţa atacului.