„Ei încearcă totuşi să realizeze dialog între guvernare şi popor, spunând că această guvernare este dispusă la dialog. Am explicat că acest dialog a fost profanat anume de guvernare, pentru că la toate chemările noastre, inclusiv după rezoluţia Forumului Civic din 29 ianuarie, aţi văzut că nu a existat niciun răspuns. Mai mult decât atât, tentativa de a discuta cu societatea civilă s-a soldat cu două chestiuni – unu: guvernarea a ales să vorbească doar cu unii, cu ONG-urile, şi doi: a încercat să corupă aceste ONG-uri. Iată ce înseamnă dialog pentru această guvernare criminală, controlată doar dintr-un singur punct de coordonare”, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, după întrevedere.

Potrivit lui Andrei Năstase, guvernanţii încearcă acum să dea vina pe protestatari pentru toate problemele din ţară. „A rămas să mai spună că opoziţia a furat miliardul, că în rest le-au spus pe toate. Că opoziţia se face vinovată de criza economică şi politică, că opoziţia e vinovată genocidul social la limita căruia se află populaţia RM. Am menţionat că cei care sunt cauza problemelor nu pot fi şi soluţia rezolvării acestei probleme”, a mai spus Andrei Năstase.

„Ceea ce vedem astăzi, demisia procurorului general, care va fi înlocuit probabil de o altă sculă a lui Plahotniuc, adoptarea legii cu privire la procuratură, sunt mimări în disperare pentru că au nevoie de finanţare. Şi aşa înţeleg ei să obţină această finanţare, prin minciuni şi mimări. Domnul Tapiola înţelege cel mai bine ce reprezintă aceşti bandiţi, cred eu. Dumnealui înţelege tot şi, din păcate, Lupu şi Ghimpu umblă prin Europa şi spun că Tapiola încurcă reformelor”, a punctat Andrei Năstase.