„Ei au spus că au avut un dialog deschis cu premierul Filip şi am înţeles de la ei că guvernarea e gata să discute cu opoziţia, mai că sunt gata să implementeze tot ce am cerut noi, dar că noi nu venim la dialog. Eu am înţeles că aşa cum au fost minţiţi în ultimii 6 ani partenerii străini de către guvernanţii RM, aşa şi acum sunt minţiţi”, a spus Usatîi după întrevedere.

În altă ordine de idei, acesta a declarat că demisia lui Corneliu Gurin din funcţia de procuror general este „o confirmare a faptului că acesta se pregăteşte de funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale”. La rândul său, actualul preşedinte al CC, Alexandru Tănase, se pregăteşte de funcţia de şef al statului, mai spune Renato Usatîi. 

„Orice preşedinte ales de această guvernare o să fie un preşedinte controlat de PD. De aceea noi ne pregătim de cea mai importantă şedinţă a Parlamentului, când ei vor încerca să-şi aleagă preşedintele, ca să nu le permitem. Astăzi sunt vânduţi practic toţi deputaţii din Parlament, aproximativ 70 sunt cumpăraţi de SRL Plahotniuc. Mâine-poimâine, dacă va vrea, Plahotniuc va avea şi 85. Băietu’ stă bine cu finanţele”, a adăugat Usatîi.