Actualitate

Mai mulţi radiodifuzori au fost sancţionaţi de CCA

CCA anunţă că a examinat sesizarea lui Iurie Garaba, adjunctul procurorului general, în care se menţionează că postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, prin difuzarea unui subiect despre faptul că un minor l-a omorât pe altul a admis derogări de la Constituţie şi Legea cu privire la protecţia copiilor împotriva impactului negativ al informaţiei. În cadrul dezbaterilor publice, membrii CCA au constatat că în subiect nu a fost protejată identitatea copilului. Totodată, jurnalistul a utilizat arbitrar termenul procesual „învinuit”, fiind astfel încălcat principiul prezumţiei nevinovăţiei. Pentru aceste abateri, postul de televiziune a fost avertizat public.

CCA a sancţionat, în mod repetat, cu amendă în valoare de 3600 de lei postul de televiziune „N4”, pentru că nu s-a conformat deciziilor anterioare şi nu a prezentat explicaţii şi dovada legală a dreptului de difuzare a operelor audiovizuale.

CCA a examinat şi sesizarea Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC), care a informat că s-a fixat lipsa în eter a unor staţii de radio în mai multe localităţile pentru o perioadă de timp mai mare de 45 de zile. Posturile de radio „Triumf FM”, „Radio Naţional FM”, „Noroc”; „Dialog FM”, „HIT FM”, „Radio Stil/ Стильное Радио” şi „Fresh FM”, care deţin aceste frecvenţe, nu au informat despre întreruperea activităţii pentru o perioadă mai mare de 45 de zile. În consecinţă, membrii CCA au decis sancţionarea lor cu avertizare publică. De asemenea, posturilor de radio sancţionate le-a fost oferit un termen de 5 zile pentru a intra în legalitate şi a începe activitatea pe respectivele frecvenţe. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *