Candu s-a întâlnit cu misiunea FMI; Se cer mecanisme și reforme eficiente

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, care se află în vizită de documentare la Chișinău, în perioada 23-29 februarie.

Andrian Candu și Ivanna Vladkova-Hollar au făcut un schimb de opinii cu privire la misiunea curentă a delegației Fondului Monetar Internațional în țara noastră, care este una tehnică, constând în actualizarea informațiilor despre evoluțiile recente din Republica Moldova, inclusiv măsurile întreprinse de autorități în scopul asigurării stabilității în sectorul economic.

Discuțiile au vizat, de asemenea, prioritățile legislative pentru sesiunea de primăvară a Parlamentului, menite să asigure cadrul normativ necesar pentru asanarea sectorului financiar-bancar, inclusiv eficientizarea mecanismelor de supraveghere în domeniu.

Un subiect aparte abordat în cadrul întrevederii s-a referit la procedura și modul de desfășurare a noului concurs de selectare a candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

Andrian Candu a mulțumit Fondului Monetar Internațional pentru expertiza tehnică oferită Parlamentului în ajustarea legislației naționale la standardele internaționale, inclusiv pentru asistența echipei locale de experți ai FMI.

Potrivit Președintelui Parlamentului, eforturile autorităților sunt concentrate în prezent pe asigurarea stabilității și accelerarea reformelor-cheie, pentru restabilirea încrederii cetățenilor și a partenerilor externi ai Republicii Moldova.

„Știm ce avem de făcut și suntem determinați să asigurăm progres în realizarea reformelor și implementarea Acordului de Asociere. Mai puține declarații și mai multe rezultate”, a subliniat Andrian Candu.

Pe parcursul următoarelor zile, misiunea FMI va avea un șir de întrevederi tehnice cu autoritățile publice vizate, în cadrul cărora vor fi discutate în detaliu politicile sectoriale și problemele care pot influența evoluțiile cadrului macroeconomic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...