Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Gestionarea conflictului în cazul construcției din str. Miron Costin, intersecție cu bd. Moscova

   5136

Primăria municipiului Chișinău anunță că conflictul vizavi de construcția de pe strada Miron Costin, colț cu bd. Moscova a fost depășit.

În urma unei ședințe a Comisiei de conciliere a litigiului cauzat de construcția obiectivului "Ansamblul rezidențial cu obiective comerciale, prestări servicii și parcare auto subterană pe terenul din str. Miron Costin, 9, părțile au ajuns la un numitor comun.

Astfel, investitorul, SRL "ABC Gurmandis" a promis să amenajeze o zonă de agrement cu 3 compartimente: - zonă de agrement pentru copii cu instalare de tobogane, leagăne etc., zonă de odihnă pentru maturi cu instalarea băncilor și a elementelor de fitness și zona pentru jocuri de masă (tenis de masă, șah etc.) și un foișor.  Investitorul a promis să dea în exploatare zona de agrement până la data de 01 iunie 2016.

În altă ordine de idei, SRL "ABC Gurmandis" s-a angajat să demareze un program social pentru familiile social-vulnerabile și cele cu mulți copii, pensionari și invalizi. Conform inițiativei date, păturile social-vulnerabile vor beneficia de carduri de reducere în magazinele "Nr. 1" pentru produse de primă necesitate. De asemenea, agentul economic s-a obligat să construiască grupul sanitar de uz public (closete) pe teritoriul Scuarului din str. Miron Costin, precum și să organizeze iluminarea nocturnă a zonei de odihnă și agrement.

Proces verbal al ședinței Comisiei de conciliere      Schiță amenajare parc

     

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău