15:39:40 16.04.2024
Stiri

Avocatul lui Vlad Filat, despre decizia Curții de Apel: „Liderul PLDM este deținut ILEGAL, odată cu intrarea în vigoare a hotărârii CC”

Politică 26.02.2016 12:49 Vizualizări2019 Autor: Ziarul National
Avocatul lui Vlad Filat, despre decizia Curții de Apel: „Liderul PLDM este deținut ILEGAL, odată cu intrarea în vigoare a hotărârii CC”


Avocatul Igor Popa, cel care îl reprezintă în instanță pe liderul PLDM, Vlad Filat, se arată șocat de decizia luată astăzi de către magistrații Curții de Apel Chișinău, care au respins demersul prin care apărătorii solicită eliberarea politicianului din arest.

„Decizia luată de magistrații Curții de Apel este ilegală. Ei nu mai au nimic sfânt și fac abuzuri grave. Vlad Filat este deținut ilegal în acest moment, deoarece a intrat în vigoare hotărârea Curții Constituționale prin care mandatele de arest pentru 90 de zile au fost declarate nule”, a declarat Popa, după ce judecătorii au respins cererea de eliberare din arest a politicianului.

Potrivit avocatului, magistrații de la Curtea de Apel nici nu s-au trudit să argumenteze decizia luată. „Curtea de Apel nu a adus argumente, doar a decis să respingă cererea noastră. Pe site-ul Curții Supreme de Justiție a apărut un comunicat în care se spune că instanţa de judecată va verifica existenţa temeiurilor pentru menţinerea în stare de arest a persoanelor în privinţa cărora există un mandat de arest care depăşeşte 30 de zile, iar termenul total al arestului preventiv nu depăşeşte 12 luni. Curtea de Apel nu s-a expus asupra existenței temeiurilor pentru menținerea în arest a domnului Filat”, a precizat Popa.

De asemenea, apărătorul a sesizat și administrația Penitenciarului nr. 13. „Am atenționat administrația penitenciarului că Vlad Filat este ținut ilegal în arest. Mai devreme sau mai târziu, toți vor răspunde pentru aceste încălcări flagrante. Vedem că timpurile se schimbă. Pleacă procurorii, vin alții… Vlad Filat are multe de spus și dânsul va vorbi”, a adăugat sursa citată.

În același context, Igor Popa s-a referit la faptul că asistăm la un dezmăț total în ceea ce privește respectarea drepturilor omului. „Pot să vă spun doar atât: atât Curtea Constituțională care a ieșit demult din câmpul constituționalității și și-a atribuit rolul de legislator, cât și puterea judecătorească a ieșit de pe câmpul bunului-simț și emite hotărâri pe bandă rulantă care încalcă libertățile lui Vlad Filat”, a punctat avocatul.

Acesta a specificat că toate aceste încălcări se vor regăsi în cererea depusă la CEDO.

Următoarea ședință de judecată în dosarul lui Vlad Filat va avea loc pe 1 martie curent.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md