Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.02.2016

Cehia va continua să susţină parcursul european al Republicii Moldova şi reformele de modernizare a ţării

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Jaromir Kvapil. În cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte ce ţin de fortificarea relaţiilor moldo-cehe în diverse domenii.
 
Şeful Executivului a ţinut să-i mulţumească lui Jaromir Kvapil pentru activitatea prodigioasă şi contribuţia personală la dezvoltarea relaţiilor moldo-cehe, cu ocazia încheierii mandatului de Ambasador al Cehiei în Republica Moldova. „Pledăm în continuare pentru dinamizarea colaborării bilaterale, bazate pe încredere şi prietenie”, a spus Pavel Filip.
 
De asemenea, Premierul a exprimat gratitudine Guvernului ceh pentru suportul acordat la instruirea tinerilor din ţara noastră, anual fiind oferite burse guvernamentale studenţilor moldoveni.
 
La rândul său, Ambasadorul Jaromir Kvapil a declarat că Cehia va continua să susţină parcursul european al Republicii Moldova şi reformele de modernizare a ţării.
 
Cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea relaţiilor comercial-economice între Republica Moldova şi Cehia, măsurile de valorificare a potenţialului pe acest segment, dar şi în alte sectoare precum ramura vinicolă, agricultură şi sistemul energetic,  informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus