Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.02.2016

Alex Kremer: Scopul nostru este ca oamenii din Republica Moldova să resimtă contribuţia Băncii Mondiale în îmbunătăţirea vieţii lor

Alex Kremer: Scopul nostru este ca oamenii din Republica Moldova să resimtă contribuţia Băncii Mondiale în îmbunătăţirea vieţii lor

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Directorul de țară pentru Moldova, Europa şi Asia Centrală al Băncii Mondiale, Alex Kremer. În debutul întâlnirii, Alex Kremer, în numele conducerii instituţiei pe care o reprezintă în ţara noastră, i-a adresat lui Pavel Filip felicitări cu prilejul învestirii în funcţia de şef al Guvernului Republicii Moldova.
 
Discuţia dintre cei doi oficiali a vizat un spectru larg de subiecte, între care evoluţia macroeconomică, situația din sectorul bancar, precum şi aspecte privind programul de suport bugetar pentru implementarea agendei de reforme structurale şi stimularea creşterii economice a Republicii Moldova.
 
Premierul a reconfirmat angajamentul Guvernului de a promova reformele şi de a întreprinde măsuri concrete pentru a recăpăta încrederea cetăţenilor şi a partenerilor externi. Pavel Filip a precizat că unele măsuri importante deja au fost luate de către Executiv, referindu-se la decizia cu privire la aprobarea pachetului de amendamente legislative cu privire la consolidarea sectorului financiar-bancar, cel cu privire la integritate, dar şi la alte hotărâri menite să accelereze îndeplinirea angajamentelor asumate de autorităţile moldoveneşti pe plan internaţional.
 
Prim-ministrul a vorbit despre obiectivele prioritare ale echipei guvernamentale pe termen scurt şi mediu, punctând acţiunile ce se întreprind în vederea atingerii acestor scopuri şi asigurării unei dezvoltări durabile a ţării. Pavel Filip a subliniat că rolul partenerilor de dezvoltare este unul esenţial în acest proces, iar Guvernul contează pe sprijinul acestora.
 
La rândul său, Directorul de țară al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova a apreciat foarte mult caracterul dinamic al activităţii Guvernului condus de Pavel Filip. „Personal, am simţit că Guvernul lucrează mult mai activ. Apreciem foarte mult dialogul deschis şi spiritul de colaborare, pe care l-am remarcat în cadrul mai multor întrevederi pe care le-am avut în ultima perioadă cu unii miniştri”, a spus oficialul.
 
Alex Kremer s-a pronunţat pentru contunuarea dialogului şi aprofundarea cooperării în sectorul energetic, cel al tehnologiilor informaţionale şi în promovarea reformei regulatorii în domeniul de afaceri. Totodată, oficialul a exprimat disponibilitatea pentru iniţierea unor noi proiecte de asistenţă şi expertiză, inclusiv în sectorul bancar, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus