11:21:32 28.03.2024
Stiri

Primăria vrea ca troleibuzele să CIRCULE până în suburbiile Chișinăului

Social 25.02.2016 12:58 Vizualizări1867 Autor: Victoria Bortă
Primăria vrea ca troleibuzele să CIRCULE până în suburbiile Chișinăului


În municipiul Chișinău există suburbii, unde problema transportării călătorilor este stringentă. Așadar, Primăria Chișinău intenționează să rezolve problema. Până în suburbii ar putea ajunge troleibuze reutilate cu acumulatoare.

„Luând în considerație cerințele ecologice, soluționarea operativă a problemelor de acest gen este posibilă prin deschiderea de rute speciale de troleibuze, care nu necesită rețea de contact. Astfel, este un avantaj faptul că se efectuează asamblarea troleibuzelor și procesul de reutilare enunțat este posibil de a fi executat în procesul de asamblare”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Deschiderea rutei noi, la extinderea schemelor de circulație în suburbiile apropiate, se va face cu transport nou, fără necesitatea construirii unei rețele suplimentare de contact electric care, de regulă, necesită investiții substanțiale.

Noile troleibuze vor avea sistem de mișcare autonomă, iar reutilarea presupune doar dotarea suplimentară cu sursă electrică (acumulatoare) și înzestrarea cu sistem de dirijare automată.

Menționăm că un asemenea troleibuz a fost testat acum mai bine de un an la Chișinău, dar apariția acestuia în suburbii întârzie să apară.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md