Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Proteste la Primărie. Muncitorii din…

Proteste la Primărie. Muncitorii din str. Doga acuză CMC că i-a lăsat șomeri

Un grup de muncitori  de pe șantierul de construcție din strada Andrei Doga a pătruns în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău. Aceștia protestează împotriva presiunilor făcute de consilierii socialiști, care le-ar fi furat gardul din jurul construcției și că i-ar fi înjurat pe muncitori, dar și  împotriva deciziei CMC prin care a fost suspendată autorizația de construcție a unui bloc locativ. Muncitorii au rupt cordonul de polițiști din holul instituției și au dat buzna în sala de ședință.

„Noi elaborăm proiecte, aducem specialiști de peste hotare, dar voi spuneți că nu corespunde legii. Cum să știti dacă corespunde sau nu, dacă nu aveți studii în domeniu? Socialiștii vin la șantiere și duc lumea în eroare. Au și reprezentanti care provoacă oamenii împotriva noastră. Faceți abuz de putere. Noi activăm legal”, menționează protestatarii.

Muncitorii au venit cu pancarte cu textul: „Avem acte în regulă” și „Mulțumesc CMC, am rămas șomer”. Oamenii au scandat: „Vrem să lucrăm”,  „Vrem de lucru”.

La rândul lor, socialiștii au declarat că construcțiile se desfășoară pe spații verzi și pe terenurile de joacă pentru copiii. Președintele fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban, a îndrumat muncitorii să-l aducă în ședință pe deputatul PL Iurie Dârdea,  proprietarul companiei „Dansicons”, ce construiește mai multe blocuri locative în Chișinău, inclusiv cel de pe str. Andrei Doga 32/2.

Consilierii municipali au părăsit sala de ședințe și au luat o pauză până la ora 14:00.

Foto: captură video privesc.eu