PPEM regretă plecarea lui Priseajniuc în Guvernul Filip

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Regretăm plecarea lui Eremei Priseajniuc în echipa guvernamentală a lui Pavel Filip”. Aceasta este reacția Partidului Popular European din Moldova după ce Eremei Priseajniuc, fost consilier de stat în guvernele Filat și Leancă, iar ulterior membru al PPEM, a fost numit miercuri consilier și în Guvernul Pavel Filip.

„Împreună am inițiat crearea PPEM și am pus umărul pentru dezvoltarea și consolidarea partidului într-o formațiune politică de tip nou, european. Și împreună am luat decizia să mergem în opoziție față de acest Guvern. El și-a asumat în totalitate pasul de a accepta un post în actualul guvern, fiind conștient de toate consecințele și interpretările care pot să apară. Este o decizie personală, care îl privește și nu are nici o legătură cu poziția și activitatea partidului”, anunță PPEM.

În baza cererii depuse, Eremei s-a retras din organele de conducere a PPEM.

Amintim că, Priseajniuc a fost numit astăzi în funcția de consilier în domeniul combaterii corupției și activității organelor de drept al premierului Pavel Filip.

Priseajniuc a fost numit în 2012 consilier în Domeniul ocrotirii sănătății, achizițiilor publice și activității organelor de drept al premierului Vladimir Filat. El și-a păstrat această funcție și în 2013, când șefia Guvernului a fost preluată de Iurie Leancă.

Ulterior, acesta s-a alăturat lui Iurie Leancă în proiectul politic pe care fostul premier l-a lansat. El a figurat și în lista candidaților PPEM pentru Consiliul Municipal Chișinău, pe poziția a 8-a.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...