Candu, Deliu, Usatîi şi Dodon despre rezultatele sondajului CBS AXA: Unii nu cred, alţii se bucură!

Politicienii moldoveni nu prea cred în sondaje şi speră că la alegerile parlamentare cetăţenii oricum îi vor susţine. Astfel, sondajul CBS AXA, care a arătat astăzi că partidele de guvernare nu ar trece pragul electoral, a fost comentat cu bucurie de Renato Usatîi şi Igor Dodon şi tratat cu neîncredere de liberal-democratul Tudor Deliu şi vicepreşedintele PDM Andrian Candu.

Astfel, preşedintele Partidului Nostru Renato Usatîi a comentat rezultatele sondajului pe pagina sa de Facebook. „Binişor. Vă mulţumesc pentru încredere!!!”, a scris acesta.

La rândul său, liderul PSRM Igor Dodon a declarat presei că nu crede în sondaje, dar crede în tendinţele pe care acestea le arată.”Toate sondajele din ultimul timp arată că toate partidele parlamentare, cu excepţia PSRM, părăsesc arena politică. Cred că este răspunsul evident şi cert din partea cetăţenilor la fărădelegile care s-au comis în ultimul timp”, a menţionat Dodon.

Mai mult, acesta a opinat că sondajul nu trebuia publicat astăzi, întrucât partidele parlamentare „şi aşa se tem de anticipate”, iar mâine are loc şedinţa plenară a Parlamentului.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care este și vicepreședinte al Partidului Democrat a declarat, la rândul său, că PD va trece pragul electoral datorită echipei și potențialului formațiunii.

„Eu sunt sigur că PD va trece pragul electoral datorită echipei și potențialului. Sondajele sunt făcute de la caz la caz. Ele sunt importante, dar sunt și rezultatele reale. Nu o să calific sondajele cumva. Menirea acestora o știu societatea și acei care le desfășoară. Contează societatea să se prezinte la vot”, a precizat Candu.

În final, liberal-democratul, Tudor Deliu, a declarat astăzi că nu are încrede în sondajele de opinie. „Eu nu-s credul în sondajele de opinie, dar niciodată nu le-am negat”, a menţionat acesta.

Totuși. Deliu a spus că „ acesta e o temă pe acasă pentru partidele politice care trebuie să facă o evaluare pentru o redresare a situației”.

„Eu cred că PLDM se află într-o situație nu atât de prielnică, dar cred că PLDM a rămas partidul care va fi treaz la doleanțele și la cerințele cetățenilor”, a afirmat Deliu.

Reamintim că un sondaj realizat de către Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS-AXA a arătat astăzi că patru formațiuni politice ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Astfel, viitorul Legislativ ar fi format din Partidul Nostru, Partidul Socialiştilor, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul PAS condus de către fostul ministru al Educației Maia Sandu.

Alte formațiuni politice ar acumula sub 6%, minimul necesar pentru a accede în Parlament. PDM ar acumula 4,3%, PPEM -3,7%, PL-1,2% și PLDM- 0,5%.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.