Guvernatorul BNM ar putea fi numit săptămâna viitoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei ar putea fi numit săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după şedinţa Comisiei pentru selectarea candidatului la funcţia de Guvernator al băncii centrale.

Potrivit lui Candu, în cadrul şedinţei de astăzi au fost trecute în revistă dosarele celor nouă pretendenţi la fotoliul de guvernator, urmând ca unii candidați să ofere informații suplimentare, pe parcursul săptămânii, astfel încât toți să fie admiși la etapa interviurilor.

„Sunt unii candidaţi la care urmează să mai revenim pentru a preciza calificările ce ţin de domeniul financiar-bancar. Până la sfârşitul săptămânii trebuie să avem informaţia care lipseşte pentru a-i accepta pe toţi nouă la etapa interviurilor. Săptămâna viitoare, marți și miercuri, vom organiza interviurile cu cei care pot veni la Chișinău. Pentru unii candidaţi care sunt peste ocean şi nu au posibilitatea de a ajunge, vom organzia conferinţe telefonice sau video”, a declarat Candu.

Ceea ce ține de afilierea politică a unor candidați, Candu a declarat că este un minus pentru ei, însă aceștia vor fi admiși la concurs.

„Dacă este adevărat, atunci au un mare minus din punctul ăsta de vedere, deoarece noi am stabilit un criteriu privind neafilierea politică. Voi ruga comisia să țină cont de acest lucru. Totuși, asta nu înseamnă că nu-i putem admite la concurs”, a precizat Candu.

Amintim că, la șefia BNM pretind nouă candidați, CV-urile cărora pot fi văzute aici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...