„Nu sunt mulţumit de salariile din RM indiferent de profesie şi de specialitate, începând de la pensionari şi încheind cu preşedintele ţării, salariile trebuie să fie cu totul altele deoarece puterea de cumpărare contează foarte mult. Guvernarea actuală trebuie să depună toate eforturile pentru a vorbi de salarii decente indiferent dacă vorbim despre preşedintele Parlamentului sau de un muncitor necalificat, de exemplu, sau cineva din domeniile mai vulnerabile”, a comentat preşedintele Parlamentului.

„Nu am venit în Parlament ca să-mi fac avere. Dacă sunt mulţumit de salariu care este, 10200 de lei, mai bine o întrebăm pe soţie”, a conchis Candu.

Acum două zile, mai mulţi deputaţi s-au plâns că ridică salarii prea mici. Momentul a fost surprins la şedinţa Comisiei parlamentare pentru Politică Externă şi Integrare Europeană. La discuţie participau transfugii din PCRM Violeta Ivanov şi Sergiu Stati, deputatul PD Valentina Buliga şi liberalii Mihai Ghimpu şi Alina Zotea.

Potrivit legii, un deputat ridică lunar o leafă de 7.100 de lei. La această sumă se adaugă sporuri salariale, remunerări pentru participarea la şedinţele de plen, prime, astfel că un legislator poate ridica lunar aproximativ 20 de mii de lei.