Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizita la Chișinău a unei delegații a autorităților locale din China

   2163

Conducerea capitalei, i-a primit astăzi pe membrii unei delegații a autorităților locale din China, în frunte cu viceguvernatorul Provinciei Gansu, Xia Hongmin.

În cadrul întrevederii, au fost abordate aspecte ce țin de continuarea relațiilor de colaborare inițiate în anul 2014, ca urmare a semnării Acordului de colaborare dintre Chișinău și Provincia Gansu.

De asemenea, tematica discuțiilor dintre părți s-a axat și pe proiectele inițiate și realizate anterior la Chișinău de partea chineză, printre care fondarea Institutului Confucius din cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova și a Centrului de Medicină Tradițională Chineză din Chișinău, dar și despre viitoarele proiecte și perspective de colaborare bilaterală.

În același context, partea chineză a lansat o invitație pentru Primăria municipiului Chișinău de a participa la ediția 2016 a Expoziției Culturale Internaționale a Drumului Mătăsii din luna septembrie curent. Obiectivul principal, al acestui eveniment care se va desfășura în orașul Dunhuang din Provincia Gansu, este promovarea schimbului cultural și menținerea continuă a păcii și a dezvoltării.

Din cadrul delegației oficiale chineze au făcut parte și reprezentanții pe domeniile cultură, cooperare internațională și sănătate publică a Provinciei Gansu.

 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău